Pavasaris - nuostabus, metas. Tačiau dažnai jo džiaugsmus užtemdo įvairios ligos ir negalavimai. Ir nieko keista, juk po žiemos mums dažnai pritrūksta vitaminų,
Čiop Čiop kulinarijos lofte Uzbekistano virtuvės kursus vedantis restorano "Uzbekistanas" virtuvės šefas uzbekas Achrolas Tadžibajevas patirtį virtuvėje kaupia jau 35 metus. Tokiuose legendiniuose restoranuose kaip Taškento "Bahor" ar Maskvos "Baltoji dykumos saulė" dirbęs Achrolas ši
2012 m. spalio 5 d. pirmasis pasaulyje Pilsneris švenčia 170 metų jubiliejų. Šiai iškilmingai datai pažymėti "Pilsner Urquell" sukūrė riboto leidimo vieno litro jubi...
Birželį praūžė kulinarinė savaitės trukmės dieninė vaikų stovykla Čiop Čiop kulinariniame lofte. Tai pirmoji tokio tipo stovykla Lietuvoje, susilaukusi nemažai pagyrų. Stovyklos tikslas buvo supažin...
Olga Dzindzeleta iš žaliavalgystės restorano "Raw Raw" atsako į kelis svarbius ir įdomius klausimus apie žaliavalgystę. Kokie žaliavalgiški patiekalai yra įprasti visiems? Kuriuos...
Trumpame interviu kalbinamas Indiško restorano Lietuvoje savininkas ir virtuvės šefas Binish Kuruvilla. Kas pastūmėjo atidaryti savo restoraną Lietuvoje? Atsidaryti savo restoraną bu...
Ką reikia žinoti ruošiant naminius makaronus: 1. M i l t a i. Naminių makaronų gamybai naudokite tik ypač kietus kvietinius miltus, paprastai tokie miltai žymimi - 00 kodu. 2. K i a u &scar...
Vegetarinis racionas yra sveikas pasirinkimas, jei laikotės pilnavertės mitybos reikalavimų ir su vartojamu maistu gaunate visas organizmui reikalingas medžiagas. "Majo klinika” (J...
Buvo manoma, kad cholesterolis yra rizikos faktorius, sukeliantis širdies ligas. Firma "Unilever" pasinaudojo šansu gaminti bei parduoti produktus, kurie fitosterolių pagalba mažina bendrą cholesterolio kiekį, taip pat ir pas sveikus žmones. Fitosteroliai, arba augalų steroliai - tai yra grupė steroidinių alkoholių, natūraliai
Senovės Romoje buvo įprasta pradėti valgyti nuo kiaušinio. Praėjo daug amžių: keitėsi žmonių mitybos įpročiai, gyvenimo būdas, tačiau šiandien vis dažniau atsigręžiama į mūsų pirmtakų ...
Ar norite originalaus žiedo? Štai, išsirinkite! :-) ...
Manote, kad laimingas maistas yra tas, kurį dažniausiai matome per šventes: pyragaičiai, saldainiai, tortai? Taip gali pasirodyti, nes šiuos skanėstus dažniausiai valgome per įvairius ...
Ši kolekcija skulptūrų tikrai padaryta iš sviesto. Nors ir sunku patikėti, tai tikrai sviestinės skulptūros. ...
Naujausių mokslininkų tyrimų duomenimis, mėsa ir sūris yra pagrindiniai maisto produktai, kurie daro neigiamą poveikį aplinkai, rašo indenpendent.co.uk. Mokslininkai tyrė 61 maisto produktų gamybos poveikį, iš jų būtent šviežia mėsa ir sūris pirmauja pagal paliktą anglies pėdsaką. Jei visi Jungtinės karalystės gyventojai tap
Nors šiais laikais informacija apie vieną ar kitą dalyką, reiškinį ar procesą prieinama vos keliais mygtuko paspaudimais kompiuteryje ar brūkštelėjimais išmaniojo telefono ekrane, stereotipai gajūs kaip niekada anksčiau.
Tokių puodelių dar neteko matyti! Kurio norėtumėte Jūs? :-) ...
Lietuvių susidomėjimas ekologiškais produktais ir jų kokybe išties stebinantis. Skaičiai kalba patys už save - neseniai atliktų "Eurobarometro" tyrimo duomenimis, net 90 proc...
Prieskonių istorija yra beveik tokio paties amžiaus kaip ir žmogaus egzistencija žemėje. Jau akmens amžiuje po medžioklės žmogus mėsą pagardindavo įvairiomis žolelėmis ir šaknimis. Nors atrodo, kad prieskonius jau pažįstame daugybę metų ir nieko naujo apie juos negalėtume pasakyti, tačiau dėmesys jiems vis auga. Kaskart įžengus į prieskonių
Sienų tarp šalių šiais laikais beveik neliko, tad nukeliauti į kitą šalį, turint pinigų ar nestokojant išradingumo ir drąsos, problemų nekylą. Daugelio lietuvių pamėgta ir ...
Daug kalbėti nėra ką. Pažiūrėkite ir įvertinkite patys. :-)