0.5 vieneto | svogūnai |
1 vienetas | sultinys (kubelis) |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
4 valgomieji šaukštai | saulėgrąžų aliejus |
200 gramų | soja (faršas) |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
2 vienetai | česnakas (skiltelės) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškinys su soja (mėsa)
- Balandėliai su soja
- Sojų plovas
- Makaronai su sojos faršu
- Kaimiški sojos muštinukai
- Sojos kepsneliai
- Sojos troškinys su pievagrybiais
- Sojos paštetas
- Sojos troškinys
- Sojos faršas su makaronais
- Sojos kepsnys su sūriu
- Sojos troškinys su paprika
- Sojos kubelių daržovių troškinys
- Sojos kepsniai su lašiša
- Kotletukai iš sojos faršo
- Sojų apkepas su daržovėmis
- Sojų salotos
- Kepta jautiena su kriaušėmis
- "Ponios cepelinai"
- Vištiena su čili
Sojų kotletėliai
- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
0.5 vieneto -
Sultinys, kubelis,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas - Druska
- Juodieji pipirai
-
Saulėgrąžų aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Soja, faršas,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas, skiltelės,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sojos faršą užpilkite verdančiu sultiniu ir palaikykite apie 2 val. Galima nemirkyt, tuomet reikėtų faršą pavirt sultinyje kol suminkštės. Aliejuje tuo tarpu pakepinkite smulkiai sutarkuotą morką, susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Į paruoštą soją įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir viską išmaišykite su pakepintom morkom, svogūnais ir česnakais. Papipirinkite bei padruskinkite pagal skonį ir formuokite kotletėlius. Keptuvėje kepkite tol, kol gražiai apskrus.
Komentarai (24)
-
Vida
2024-06-21 14:37
Sakykit kiek reikia pilti vandens ar sultinio?
-
skanu
2016-02-16 20:01
gavosi skaniai ačiū paprasta ir skanu ...džiaugiuosi suradęs skanius sojos kotletukus ...
-
Ema
2014-10-31 13:37
Viska dariau pagal si recepta,isejo puikiausi,kaip ir nuotraukoje!aciu uz recepta.
-
Asta
2013-04-09 12:15
vakar juos kepiau, gaunasi super!! :super: tik sojos mesos(neisbrinkintos) dejau vietoje 200g apie 110g tik. Tai kotletukus is gautos mases formavau rankose, kaip mesos kotletus :-)
-
dana
2013-01-26 09:19
na ir komentarai, nenorite nevalgykite kas Jums liepia.
As irgi gaminu be kiausiniu dedu dziuveseliu ir leidziu pastoveti ir niekas neissileidzia , pavasinau giminaiciu visiems patiko.Galima kepti kotletus is bet kokiu kruopu, reikia itarkuoti zalia bulve( kaip cepelinam) irgi iseina labai skanus. Sekmes visiems ir gero apetito.
-
Lor
2012-11-26 07:41
Reiks butinai pameginti,labai patinga patiekalai su soja,gana daznai naudoju produktus is jos kaip piena,suri,pacia soja.Mesos nebevalgau jau geri metai,nors as jos isvis ir nebenoriu,bet tiem kas nusprende buti vegetarais tai soja tikrai padeda apgauti skrandi :D
-
mona
2011-11-22 19:35
man labai nesilipde,keptuveje irti pradejo,dadejau krakmolo bet nekazka pagelbejo...nors skonis tai liuks :-)
-
Karolina
2011-05-05 17:01
Nu ir diskusija... Anyway.
Pirmiausia žmonės tikrai nėra sutverti valgyti mėsą. Mūsų dantys ne plėšrūniškos, o tokie kaip pas žoleėdžius. Mūsų virškinimo traktas irgi nesutvertas tam. Suvalgyk obuolį ar agurką ir jausies puikiai, suvalgyk riebų karbonadą ir tris dienas skrandžio rūgštis kils.
Žmonės iš tiesų valgyt mėsą pradėjo iš neturėjimo augalinio maisto.
Ach taip. Ir kalbant apie mėsos skonį... Paimkim pomidorą ar arbūzą ir jie juk puikiausiai skanūs be triejų šaukštų prieskonių ir litro padažų, kai "skaniai" mėsai pagaminti reikia ne tik gyvūną nužudyti, bet ir apdirbti, marinuoti, koncervuoti, džiovinti, sūdyti, prieskoniuose volioti ir padažuose skandinti vien tam, kad tai būtų valgoma...
Ir kaip kažkas minėjo, soją reikia mokėti gaminti. Pirmais kartais kai aš gaminau soją, nelabai kas gavosi, tačiau su laiku taip pagaminu skaniai, kad mano mėsaėdžiai šeimos nariai ją maloniau valgo, nei kepsnius ir dešras.
Tai va.
Ir šiaip nuoširdžiai džiaugiuosi, kad Lietuvoj daugėja vegetarų ir veganų. Nesvarbu kokios to priežastys, kiekvienas iš mūsų prisidedam prie gyvūnų žudymo ir globalinio atšilimo stabdymo.
Peace.
-
agnele
2011-03-29 20:21
aciu kad pasistengerte parasyti ir nekreipkite demesio i sunis :) grazios nuotraukos
-
Kestutis
2011-01-23 17:52
kiaušiniai čia labai ne į temą, dar miltų šiektiek mažiau nei parašyta reikėtų dėti, druskos maziau nei truputi arba isvis nedėti,.. va tada sitas gaminys bus panašesnis į valgomą