šiek tiek | druska |
2 vienetai | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | pienas (ar grietinėlė) |
30 gramų | kiaulienos šoninė (ar kumpis, rūkyta) |
200 gramų | pievagrybiai |
3 vienetai | bulvių (virtos) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
1. Bulves išvirkite, nulupkite ir supjaustykite ne labai plonais griežinėliais.
Grybus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.
Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais arba juostelėmis.
2. Kiaušinius išplakite su pienu ir žiupsneliu druskos.
3. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite bulves ir kepkite, kol gražiai apskrus.
4. Kitoje keptuvėje kepkite grybus ant kaitrios ugnies.
5. Grybus sudėkite į keptuvę su bulvėmis, pagardinkite druska, pipirais. Supilkite kiaušinių plakinį, keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies.
6. Apibarstykite krapais, petražolėmis ir patiekite.
Vegetarai gali kepti omletą be kumpio – taip pat labai skanu :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės kukulaičiai
- Omletas su kumpiu ir žirneliais
- Bananiniai varškėčiai
- Skanus varškės apkepas
- Kiaušinių plakinyje kepti brokoliai ir krevetės
- Dešrelės su įdaru
- Varškės apkepas su razinomis
- Varškės apkepas su šokolado glaistu
- Grybų omletas
- Varškėčiai su klevų sirupu
- Varškės apkepas
- Varškės apkepas su žemuogėm
- Šašlykas granatų sulčių marinate
- Cukinijos su varškės įdaru
- Varškėčiai su bulvėmis
- Bulvių ir varškės apkepas
- Varškės ir morkų apkepas
- Varškės apkepas
- Varškės apkepas su ryžiais
- Sūrio kepsnys
Tirolietiškas omletas su grybais
- Paruošimo laikas:
- Druska
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Pienas, ar grietinėlė,
4 valgomieji šaukštai -
Kiaulienos šoninė, ar kumpis, rūkyta,
30 gramų -
Pievagrybiai,
200 gramų -
Bulvės, virtos,
3 vienetai - Juodieji pipirai
- Aliejus, kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš vienos firmos Lietuvoje gaunu korteles su receptais – kaip pagaminti greitai, lengvai, skaniai. Štai ten ir radau šį receptą. Kai ką pakeičiau pagal savo skonį. Kadangi svogūnų ir česnako ne valgau, tai jų mano recepte ir nėra :)
1. Bulves išvirkite, nulupkite ir supjaustykite ne labai plonais griežinėliais.
Grybus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.
Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais arba juostelėmis.
2. Kiaušinius išplakite su pienu ir žiupsneliu druskos.
3. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite bulves ir kepkite, kol gražiai apskrus.
4. Kitoje keptuvėje kepkite grybus ant kaitrios ugnies.
5. Grybus sudėkite į keptuvę su bulvėmis, pagardinkite druska, pipirais. Supilkite kiaušinių plakinį, keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies.
6. Apibarstykite krapais, petražolėmis ir patiekite.
Vegetarai gali kepti omletą be kumpio – taip pat labai skanu :)
Komentarai (6)
-
gedas
2013-12-29 19:21
tikrai nebloga mintis , einu gaminti :)
-
Greta
2013-08-15 19:07
Na išbandėm, tai tikrai labai skanus patiekalas :))
-
zaneta
2010-12-16 21:06
cia tai ydomus variantas :soku:
-
Ana
2010-02-27 16:47
Labai gerai atrodo, super ir aisku bus labai skanu, labai megstu toki maista