0.5 arbatinio šaukštelio | romas (esencija) |
6 valgomieji šaukštai | cukrus (padažui) |
480 mililitrų | kvietiniai miltai |
480 mililitrų | pienas |
2.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
4 vienetai | kiaušiniai ((trynius atskirti nuo baltymų)) |
1 valgomasis šaukštas | vanilė (sirupas) |
50 gramų | sviestas (padažui) |
240 mililitrų | vanduo (padažui) |
2 arbatiniai šaukšteliai | krakmolas (padažui) |
25 gramai | sviestas (padažui) |
500 mililitrų | vyšnios (be kauliukų, padažui) |
2 valgomieji šaukštai | cukrus (padažui) |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys (padažui) |
Visą šią skystą masę pilti į miltus ir maišyti, kol neliks miltų gumulėlių (darbui palengvinti galite naudoti elektrinį plaktuvą). Iki purumo suplakti kiaušinių baltymus ir juos atsargiai įmaišyti į tešlą. Nepermaišyti! Dėti samčiu į širdelės formos vaflinę ar blynų keptuvę ir kepti, kol gražiai apskrus.
Vyšnių padažas gaminimas:
Indelyje sumaišykite pusę kiekio vandens su krakmolu. Kitame inde ant viryklės ištirpinkite sviestą, sudėti vyšnias, supilti likusį vandenį ir rudąjį cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Supilkite vandens ir krakmolo mišinį, maišykite, kol masė užvirs ir sutirštės (~1 min).
Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite citrinos sultis. Tiekti su vafliniais blynais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vaflių tortas
- Jogurtiniai vafliai
- Blynai "Širdukės"
- Vafliai su mėlynėmis
- Čirviniai blynai (širdelės)
- Vafliai su chalva
- Čirviniai blynai su bananais
- Vafliukai
- Širdelės
- Čirviniai blynai
- Blynai „Širdelės“
- Kriaušiniai
- Amerikietiški vafliai
- Čirviniai vafliai
- Bulviniai blynai iš tarkuotų bulvių
- Bulvių ir morkų blyneliai
- Lietinių blynų ryšulėliai su daržovėmis
- Makaroninis su krabais
- Tobulieji varškėčiai
- Blyneliai su razinomis
Vafliniai blyneliai su vyšnių padažu
- Paruošimo laikas:
-
Romas, esencija,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus, padažui,
6 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
480 mililitrų -
Pienas,
480 mililitrų -
Kepimo milteliai,
2.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Kiaušiniai, (trynius atskirti nuo baltymų),
4 vienetai -
Vanilė, sirupas,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas, padažui,
50 gramų -
Vanduo, padažui,
240 mililitrų -
Krakmolas, padažui,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Sviestas, padažui,
25 gramai -
Vyšnios, be kauliukų, padažui,
500 mililitrų -
Cukrus, padažui,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys, padažui,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Per sietelį persijoti sumaišytus miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje ištrinti kiaušinių trynius su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps ir masė taps gelsvai balta. Supilti romo esenciją ir vanilės sirupą, ištirpdytą sviestą ir pieną bei gerai išmaišyti.
Visą šią skystą masę pilti į miltus ir maišyti, kol neliks miltų gumulėlių (darbui palengvinti galite naudoti elektrinį plaktuvą). Iki purumo suplakti kiaušinių baltymus ir juos atsargiai įmaišyti į tešlą. Nepermaišyti! Dėti samčiu į širdelės formos vaflinę ar blynų keptuvę ir kepti, kol gražiai apskrus.
Vyšnių padažas gaminimas:
Indelyje sumaišykite pusę kiekio vandens su krakmolu. Kitame inde ant viryklės ištirpinkite sviestą, sudėti vyšnias, supilti likusį vandenį ir rudąjį cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Supilkite vandens ir krakmolo mišinį, maišykite, kol masė užvirs ir sutirštės (~1 min).
Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite citrinos sultis. Tiekti su vafliniais blynais.
Komentarai (3)
-
emilija
2011-04-26 20:30
laaabai skanu :miegu:
-
patrycja
2011-04-20 12:40
gieras :super: riceptas labai giaras riceptas :super: :super:
-
ieva
2011-03-20 09:47
atrodo skaniai,ir is tiesu skanu.rekomenduociau jums. o:-)