
250 gramų | soja (kruopos) |
250 mililitrų | pienas |
20 gramų | grybai (kreivabūdžiai) |
200 gramų | pievagrybiai |
200 gramų | grybai (kreivabūdžiai) |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
0.25 arbatinio šaukštelio | sultinys (mėsos, milteliai) |
125 mililitrai | grietinė |
šiek tiek | juodieji pipirai |
8 valgomieji šaukštai | petražolės (kapotos) |
4 vienetai | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Šviežius grybus nuplauti, supjaustyti į 4 dalis ir pakepinti ant stiprios ugnies su sviestu. Pasūdyti, keptuvę uždengti dangčių ir sumažinti ugnį. Troškinti 5 minutes, paskui suversti į sietą.
Išmirkytus grybus nuspausti ir smulkiai sukapoti. Vandenį, kuriame mirko grybai, užvirinti ir nugarinti, kol liks 1/8 l skysčio. Suberti sultinio miltelius, sukrėsti grietinę, suberti kapotus grybus ir išvirti vidutiniškai tirštą padažą. Pagardinti druska ir pipirais. Sudėti troškintus grybus ir apibarstyti petražolėmis (tik nevirti).
Išbrinkintas kruopas išmaišyti, įmušti kiaušinius, įberti druskos. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iškepti blynus. Blynus tiekti su grybų padažu.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Saldžiųjų bulvių blyneliai su rūkyta ZIGMO lašišos file
-
Virtinukai su sūriu
-
Kopūstų blynai
-
Kopūstų maltiniai
-
Blynai su obuoliais
-
Manų kruopų blynai su obuoliais ir razinomis
-
Blynai su kriaušėmis (be riebalų)
-
Žemaičių blynai
-
Kopūstų blyneliai
-
Greiti kopūstų blyneliai
-
Moliūgų sklindžiai
-
Ryžių ir veršienos blyneliai
-
Manų košės blynai
-
Blynai su tarkuotais obuoliais
-
Meilės blynai
-
Pusryčių blynai su mėsa ir kukurūzais
-
Avižiniai blynai
-
Krevečių blyneliai
-
Tuno blyneliai
-
Blyneliai su baklažanais
Sorų blynai

- Paruošimo laikas:
-
Soja, kruopos,
250 gramų -
Pienas,
250 mililitrų -
Grybai, kreivabūdžiai,
20 gramų -
Pievagrybiai,
200 gramų -
Grybai, kreivabūdžiai,
200 gramų -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Sultinys, mėsos, milteliai,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Grietinė,
125 mililitrai - Juodieji pipirai
-
Petražolės, kapotos,
8 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Užvirinti pieną, suberti nuplauta sorų kruopas, išmaišyti ir palikti, kad pabrinktų. Džiovintus grybus išmirkyti 1/4 l drungno vandens.
Šviežius grybus nuplauti, supjaustyti į 4 dalis ir pakepinti ant stiprios ugnies su sviestu. Pasūdyti, keptuvę uždengti dangčių ir sumažinti ugnį. Troškinti 5 minutes, paskui suversti į sietą.
Išmirkytus grybus nuspausti ir smulkiai sukapoti. Vandenį, kuriame mirko grybai, užvirinti ir nugarinti, kol liks 1/8 l skysčio. Suberti sultinio miltelius, sukrėsti grietinę, suberti kapotus grybus ir išvirti vidutiniškai tirštą padažą. Pagardinti druska ir pipirais. Sudėti troškintus grybus ir apibarstyti petražolėmis (tik nevirti).
Išbrinkintas kruopas išmaišyti, įmušti kiaušinius, įberti druskos. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iškepti blynus. Blynus tiekti su grybų padažu.