1 vienetas | kiaušiniai (trynys, vaniliniam padažui) |
1.5 valgomojo šaukšto | krakmolas (vaniliniam padažui) |
2 valgomieji šaukštai | vanilinis cukrus (vaniliniam padažui) |
1.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | pienas (vaniliniam padažui) |
1.5 valgomojo šaukšto | cukrus (vaniliniam padažui) |
3 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys, vaniliniam padažui) |
1 vienetas | obuoliai |
šiek tiek | margarinas (kepimui) |
2 stiklinės | pienas (vaniliniam padažui) |
2 valgomieji šaukštai | cukrus (vaniliniam padažui) |
Padažas:
Į pieną (1,5 stiklinės) supilame cukrų, vanilinį cukrų ir nuolat maišant užviriname. Jei susidarė plėvelė, nuimame ją. Kiaušinio trynį suplakame ir sudedame į atskirą indą, kurį galima kaitinti. Pieną nukeliame nuo ugnies, šiek tiek atvėsiname ir pamažu supilame į indą su kiaušinio tryniu. Pilant pieną visą laiką reikia greitai maišyti. Trynys gali sušokti, todėl viską perkošiame ir viriname iš naujo ant mažiausios ugnies. Atskirai puodelyje sumaišome likusį pieną (0,5 stiklinės) su krakmolu ir per sietelį (kad nebūtų gabaliukų) supilame jį į puodą su padažu nuolat maišant. Kai pamatysime jog padažas pradeda tirštėti, nukeliame jį nuo ugnies. Jei matome kad supylus krakmolą susidarė gumuliukai (kol dar padažas nesutirštėjo), galima jį dar kartą perkošti ir vėl šiek tiek pakaitinti. Jei prireiks, padažą galima pakartotinai pašildyti ant mažos ugnies ir kitą dieną.
Tešla:
Sumaišome miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Vėliau įmušame kiaušinį ir įpilame pieną (ne iš šaldytuvo). Viską gerai išmaišome. Kepant tešla šiek tiek iškils, todėl didelėje keptuvėje telpa daugiausiai 3 vidutiniai blyneliai. Blynelius kepame iškart užmaišius tešlą įkaitintoje ir pateptoje margarinu keptuvėje. Apverčiant blynelius, dar įdedu truputį sviesto, kad blyneliai gražiai iškeptų. Kepame neilgai, kol apskrus. Iškepus blynelius, sudedame į lėkštę, ant viršaus užbarstome tarkuotą obuolį ir supilame karštą vanilinį padažą.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos blyneliai
- Purūs SPELTOS blyneliai
- Cukinijų blyneliai su sūriu ir žalumynais
- Nesaldūs cukinijų blynai
- Žvaigždžių pusryčiai
- Greiti kopūstų blyneliai
- Blynai su kriaušėmis (be riebalų)
- Jogurtiniai blyneliai su bananais
- Blyneliai su baklažanais
- Špinatinis blynų tortas su varške
- Miltiniai blynais su cukinija
- Blynukai su kukurūzais
- Morkų ir varškės blyneliai
- „Saulytė“
- Bulvių, pupelių ir grybų paplotėliai
- Paprasti miltiniai blyneliai su vaniliniu padažu
- Raugintų kopūstų blyneliai
- Lietiniai su špinatais ir lašišos įdaru
- Grikių kotletai su svogūnais ir morkomis
- Cukinijų ir vištienos blyneliai
Paprasti miltiniai blyneliai su vaniliniu padažu
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, trynys, vaniliniam padažui,
1 vienetas -
Krakmolas, vaniliniam padažui,
1.5 valgomojo šaukšto -
Vanilinis cukrus, vaniliniam padažui,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
1.5 stiklinės -
Pienas, vaniliniam padažui,
1 stiklinė -
Cukrus, vaniliniam padažui,
1.5 valgomojo šaukšto -
Kepimo milteliai,
3 arbatiniai šaukšteliai - Druska
-
Kiaušiniai, trynys, vaniliniam padažui,
1 vienetas -
Obuoliai,
1 vienetas - Margarinas, kepimui
-
Pienas, vaniliniam padažui,
2 stiklinės -
Cukrus, vaniliniam padažui,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaunasi 2-3 porcijos.
Padažas:
Į pieną (1,5 stiklinės) supilame cukrų, vanilinį cukrų ir nuolat maišant užviriname. Jei susidarė plėvelė, nuimame ją. Kiaušinio trynį suplakame ir sudedame į atskirą indą, kurį galima kaitinti. Pieną nukeliame nuo ugnies, šiek tiek atvėsiname ir pamažu supilame į indą su kiaušinio tryniu. Pilant pieną visą laiką reikia greitai maišyti. Trynys gali sušokti, todėl viską perkošiame ir viriname iš naujo ant mažiausios ugnies. Atskirai puodelyje sumaišome likusį pieną (0,5 stiklinės) su krakmolu ir per sietelį (kad nebūtų gabaliukų) supilame jį į puodą su padažu nuolat maišant. Kai pamatysime jog padažas pradeda tirštėti, nukeliame jį nuo ugnies. Jei matome kad supylus krakmolą susidarė gumuliukai (kol dar padažas nesutirštėjo), galima jį dar kartą perkošti ir vėl šiek tiek pakaitinti. Jei prireiks, padažą galima pakartotinai pašildyti ant mažos ugnies ir kitą dieną.
Tešla:
Sumaišome miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Vėliau įmušame kiaušinį ir įpilame pieną (ne iš šaldytuvo). Viską gerai išmaišome. Kepant tešla šiek tiek iškils, todėl didelėje keptuvėje telpa daugiausiai 3 vidutiniai blyneliai. Blynelius kepame iškart užmaišius tešlą įkaitintoje ir pateptoje margarinu keptuvėje. Apverčiant blynelius, dar įdedu truputį sviesto, kad blyneliai gražiai iškeptų. Kepame neilgai, kol apskrus. Iškepus blynelius, sudedame į lėkštę, ant viršaus užbarstome tarkuotą obuolį ir supilame karštą vanilinį padažą.
Skanaus.
Komentarai (10)
-
(anonimas)
2011-04-03 12:35
Norėjau paklausti ar tešla turi būti skysta ar ne? :bloga: :bloga:
-
indre
2011-02-20 09:06
O padazas skanus? :-)
-
(anonimas)
2010-11-23 20:13
:parselis: NIAM,,,,
-
(anonimas)
2010-11-17 17:11
Labai skaniai atrodo, begu gamint :-) :super: :ok:
-
tadas
2010-10-05 15:20
nuostabu man labai iskilo :-)
-
Gabrielė
2010-01-25 16:44
niam niam :super liuks :bravo: nuostabūs blynukai
-
Gabrielė
2010-01-25 16:44
niam niam :super liuks :bravo: nuostabūs blynukai
-
Inga
2010-01-19 10:11
Einu pasidaryti užsimaniau blynų :D .
Dą kaip ir nėra nieko šaldytuve kaip tik , na nebent ką šaldiklį rasiu , skamba skaniai receptukas . :super:
Tik galbūt dėsiu cukraus pudrą , reikia pabandyti ... :D
Ok einu darytis tikiuos kažkokia nesamonė nėsigaus . :-D :aiskinu: