Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami. Supjaustomi gabalėliais (jei pievagrybiai — apšlakstomi actu, kad nepatamsėtų) ir išverdami pasūdytame vandenyje. Dar kartą kiaurasamtyje gerai nuvarvinami. Po to sudedami į dubenį, pabarstomi druska bei maltais pipirais, apšlakstomi citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišomi. Sudėjus į salotinę, palaistoma padažu ir papuošiama ankštpipiriais arba salotų lapais.
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytu svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.

Baravykų salotos su padažu
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek | druska |
100 gramų | baravykai (ar pievagrybiai) |
šiek tiek | citrinų sultys |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
200 gramų | majonezas |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
3 valgomieji šaukštai | garstyčios (padažas) |
1 valgomasis šaukštas | svogūnai (pjaustyti laiškai) |
šiek tiek | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Veršienos su granatais salotos
-
Kuskuso salotos
-
Makaronų salotos su virta dešra ir daržovėmis
-
Silkės salotos su obuoliais ir svogūnais
-
Salotos su vištiena
-
Skaniausia mišrainė
-
Paturbinta baltai marga mišrainė
-
Tuno salotos su feta sūriu
-
Vengriškos bulvių salotos
-
Dešros salotos
-
Tunų ir kukurūzų salotos
-
Jautienos salotos
-
Kiaulės liežuvio salotos
-
Kumpio salotos krepšeliuose
-
Vištienos salotos su kriaušėmis
-
Kalmarų salotos su grybais
-
Saldžios vištienos salotos
-
Grilyje keptos salotos su mėsa
-
Paprastos, bet skanios salotos
-
Silkės tortas
Baravykų salotos su padažu
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Druska
-
Baravykai, ar pievagrybiai,
100 gramų - Citrinų sultys
-
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Majonezas,
200 gramų - Juodieji pipirai, malti
-
Garstyčios, padažas,
3 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, pjaustyti laiškai,
1 valgomasis šaukštas - Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami. Supjaustomi gabalėliais (jei pievagrybiai — apšlakstomi actu, kad nepatamsėtų) ir išverdami pasūdytame vandenyje. Dar kartą kiaurasamtyje gerai nuvarvinami. Po to sudedami į dubenį, pabarstomi druska bei maltais pipirais, apšlakstomi citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišomi. Sudėjus į salotinę, palaistoma padažu ir papuošiama ankštpipiriais arba salotų lapais.
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytu svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...