Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami. Supjaustomi gabalėliais (jei pievagrybiai — apšlakstomi actu, kad nepatamsėtų) ir išverdami pasūdytame vandenyje. Dar kartą kiaurasamtyje gerai nuvarvinami. Po to sudedami į dubenį, pabarstomi druska bei maltais pipirais, apšlakstomi citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišomi. Sudėjus į salotinę, palaistoma padažu ir papuošiama ankštpipiriais arba salotų lapais.
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytu svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.
Baravykų salotos su padažu
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek | druska |
100 gramų | baravykai (ar pievagrybiai) |
šiek tiek | citrinų sultys |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
200 gramų | majonezas |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
3 valgomieji šaukštai | garstyčios (padažas) |
1 valgomasis šaukštas | svogūnai (pjaustyti laiškai) |
šiek tiek | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mėsos mišrainė
- Itališkos salotos
- Salotos „Sniegena“
- Pievagrybiai su svogūnais
- Mišrainė "Naujametinis burbulas" su jautiena
- Skaniosios raugintų kopūstų salotos
- Ryžių su slyvomis mišrainė
- Makaronų mišrainė
- Pagerintos graikiškos salotos
- Tunų salotos
- Bajoriškos salotos
- Mišrainė su vištiena, avokadais ir salierais
- Mišrainė „Grybukų laukelis“
- Širdžių salotos
- Vištienos salotos
- Krabų mišrainė su šparagais
- Burokėlių salotos su grybais
- Liežuvio salotos
- Skanumynas
- Tuno mišrainė
Baravykų salotos su padažu
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Druska
-
Baravykai, ar pievagrybiai,
100 gramų - Citrinų sultys
-
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Majonezas,
200 gramų - Juodieji pipirai, malti
-
Garstyčios, padažas,
3 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, pjaustyti laiškai,
1 valgomasis šaukštas - Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami. Supjaustomi gabalėliais (jei pievagrybiai — apšlakstomi actu, kad nepatamsėtų) ir išverdami pasūdytame vandenyje. Dar kartą kiaurasamtyje gerai nuvarvinami. Po to sudedami į dubenį, pabarstomi druska bei maltais pipirais, apšlakstomi citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišomi. Sudėjus į salotinę, palaistoma padažu ir papuošiama ankštpipiriais arba salotų lapais.
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytu svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...