Gardi moliūgų sriuba
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai (malti)
500 gramų moliūgai
100 gramų pupelės
100 gramų grybai (džiovinti)
1 vienetas svogūnai
2 vienetai pomidorai
3 vienetai bulvių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Moliūgą supjaustome šiaudeliais.

Moliūgą ir grybus sudedame į vandenį ir verdame apie 10-15 minučių. Po to išgriebiame grybus ir susmulkiname. Į sriubą supilame pupeles. Paverdame dar pora minučių ir moliūgus su pupelėmis sutriname.

Susmulkintą svogūną su pomidorais ir grybais pakepiname ant sviesto pora minučių. Pabarstome prieskoniai, išmaišome.

Į verdantį vandenį sudedame kubeliais supjaustytas bulves ir paverdame 10 min.

Po to sudedame pakepintus svogūnus su pomidorais ir grybais bei supilame sutrintą moliūgų masę.

Viską verdame ant silpnos ugnies apie 20 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Gardi moliūgų sriuba

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Moliūgą supjaustome šiaudeliais.

Moliūgą ir grybus sudedame į vandenį ir verdame apie 10-15 minučių. Po to išgriebiame grybus ir susmulkiname. Į sriubą supilame pupeles. Paverdame dar pora minučių ir moliūgus su pupelėmis sutriname.

Susmulkintą svogūną su pomidorais ir grybais pakepiname ant sviesto pora minučių. Pabarstome prieskoniai, išmaišome.

Į verdantį vandenį sudedame kubeliais supjaustytas bulves ir paverdame 10 min.

Po to sudedame pakepintus svogūnus su pomidorais ir grybais bei supilame sutrintą moliūgų masę.

Viską verdame ant silpnos ugnies apie 20 minučių.

Reklama:

Komentarai (5)


  • Ona 2013-11-26 11:49

    Sriuba tikrai labai skani. Viskas čia yra gerai. Pupeles ėmiau išvirtas ir užšaldytas, nes tik taip aš jas pasiruošiu žiemai. Džiovinti baravykai pas mane buvo malti. Moliūgų ir pupelių netryniau, bet mūsų šeimai ir taip buvo labai gerai.


  • Stasė 2013-01-06 19:57

    Manau, kad Jonas apsinuodijo pupelėmis, nes per tokį trumpą laiką pupelės nespėjo išvirti.O jau nuo senų laikų žinoma, kad nevirtos arba nedavirtos pupelės yra noudingos.


  • jonas 2011-08-27 12:31

    patikėkit manimi, jokie čia ekspertai jus


Daugiau receptų