
350 gramų | miltai |
150 gramų | cukrus (DanSukker) |
5 valgomieji šaukštai | medus |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 arbatinis šaukštelis | gvazdikėliai |
1 arbatinis šaukštelis | imbieras |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
150 gramų | sviestas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Desertas su persikais
-
Grietinės želė su bananais
-
Tortas su uogienės padažu
-
Imbieriniai biscotti
-
Varškės pudingas su apelsinais
-
Apelsinai obuoliuose
-
Varškės desertas
-
Obuolių ir moliūgų pudingas
-
Spurgytės su kremu
-
Karštas baltasis vynas
-
Karamelizuotos kriaušės su rikotos sūrio padažu
-
Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase
-
Varškėčiai su džiovintais vaisiais
-
Vaisiai drebučiuose
-
Dieviškas obuolių pyragas
-
Morengai
-
Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
-
Naminis natūralus jogurtas
-
Spalvotas želė tortas
-
Arbūzų šerbetas
Imbierinis namelis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
350 gramų -
Cukrus, DanSukker,
150 gramų -
Medus,
5 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Gvazdikėliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Imbieras,
1 arbatinis šaukštelis -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
150 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į dubenį supilame miltus, prieskonius ir sodą.
Puode ant silpnos ugnies ištirpdome sviesta, kartu su cukrumi ir medumi. Kaitiname maišant tol, kol viskas taps vientisa mase. Gautą sirupą supilame į prieš tai paruoštą miltų masę ir viską gerai išmaišome.
Tešlą paliekame, kad atvėstų. Tešla turi būti pakankamai kieta, bet ne per daug sukietėjusi.
Tešlą iškočiojame gana plonai (prieš tai reikia apibarstyti stalą ir tešlą miltais, kad nepriliptų prie pagrindo). Tada apsibrėžti keletą namo dalių. Jas kepti 220 laipsnių orkaitėje 3-5 min, nuolat tikrinant, kad nesudegtų.
Iškepus paliekame atvėsti. Pasigaminame glajų. Jam reikės cukraus pudros, kiaušinio baltymo ir lašelio citrinos rūgšties. Cukraus pudrą reikia pakaitinti ant ugnies, sudėti baltymą ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada glajumi sulipdyti dalis ir papuošti norimais saldainiais.