
Pieno slėgtinis
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek | citrinos (žievelės) |
4 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
4 valgomieji šaukštai | sviestas (tirpintas) |
0.5 stiklinės | razinos |
0.5 stiklinės | lazdyno riešutai |
šiek tiek | vanilė |
3 stiklinės | pienas |
0.8 stiklinės | grietinė |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
50 gramų | saldainiai (karameliniai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Į karštą pieną sudedami kiaušinių tryniai, išsukti su grietine ir pavirinama 3 min. Masė ataušinama, sukrečiama į sūrmaišį ir pakabinama, kad nuvarvėtų išrūgos. Vėliau paslegiama ir palaikoma per naktį. Į išimtą iš sūrmaišio masę sudedamas cukrus, išsuktas su sviestu, ir visa kita, kas nurodyta. Gerai išmaišyta masė sukrečiama į formą, išklotą sudrėkinta drobule, paslegiama ir atšaldoma. Išėmus nuimama drobulė, slėgtinis puošiamas spalvotais saldainiais ar kt.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Šeivamedžių grietinėlės putėsiai su žaliosiomis citrinomis
-
Naminiai ledai su braškėmis
-
Jogurto desertas
-
Citrininiai arbūzų ledukai
-
Citrinų putėsiai
-
Varškės kremas su apelsinais
-
Braškių putėsiai su manų kruopomis
-
Arbūzų šerbetas
-
Paprastasis pudingas
-
Plikyti pyragaičiai su kremu
-
Naminiai ledai
-
Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
-
Žele desertas
-
Bakalieno Tinginys
-
Braškių svajonė
-
Skaniausias nekeptas sūrio pyragas su avietėmis
-
Saldus patiekalas
-
Gaivus varškės desertas
-
Jogurtinių ledų tortukas
Pieno slėgtinis
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Citrinos, žievelės
-
Cukraus pudra,
4 valgomieji šaukštai -
Sviestas, tirpintas,
4 valgomieji šaukštai -
Razinos,
0.5 stiklinės -
Lazdyno riešutai,
0.5 stiklinės - Vanilė
-
Pienas,
3 stiklinės -
Grietinė,
4/5 stiklinės -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Saldainiai, karameliniai,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į karštą pieną sudedami kiaušinių tryniai, išsukti su grietine ir pavirinama 3 min. Masė ataušinama, sukrečiama į sūrmaišį ir pakabinama, kad nuvarvėtų išrūgos. Vėliau paslegiama ir palaikoma per naktį. Į išimtą iš sūrmaišio masę sudedamas cukrus, išsuktas su sviestu, ir visa kita, kas nurodyta. Gerai išmaišyta masė sukrečiama į formą, išklotą sudrėkinta drobule, paslegiama ir atšaldoma. Išėmus nuimama drobulė, slėgtinis puošiamas spalvotais saldainiais ar kt.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...