
100 gramų | sviestas | |
200 gramų | miltai | |
4 vienetai | kiaušiniai | |
100 mililitrų | vanduo | |
1 žiupsnelis | druska | |
Kremui: | ||
200 gramų | varškė (liesa) | |
šiek tiek | grietinėlės, 35% (36 procentų riebumo) | |
120 gramų | cukrus |
Kremui. Varškę su grietinėle, cukrumi ir vanile plakam elektriniu plaktuvu, kol gausis vientisas ir purus kremas. Kremą į sausainukus galima įdėti šaukšteliu arba konditeriniu maišeliu. Galima papuošti vaisiais arba uogom.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaisiai šokolade
-
Braškių ir bananų kokteilis
-
Žiemos skanumynas
-
Jogurto, mango ir spanguolių desertas
-
Kavos ir ledų desertas
-
Gaivios vaisių salotos su drakono vaisiumi (kertuočiu)
-
Jogurtinių ledų tortukas
-
Vyšninis tiramisu (be kiaušinių)
-
Citrininis desertas
-
Grietinės želė su bananais
-
Skanėstas su saulėgrąžomis
-
Desertinė avižinė košė
-
Vaisių ir riešutų saldainiukai
-
Sausainių gardėsis su varške
-
Nekeptas meduolių pyragas
-
Želė drebučiai apelsine
-
Vaisių ir jogurto desertas
-
Jogurto desertas
-
Pyragas „Sniegas“
-
Grietinėlės desertas "Vasaros dangus"
Plikyti pyragaičiai su kremu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Sviestas,
100 gramų -
Miltai,
200 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Vanduo,
100 mililitrų -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė, liesa,
200 gramų - Grietinėlė, 35%, 36 procentų riebumo
-
Cukrus,
120 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Puode pakaitinti puse stiklinės vandens, sudėti sviestą ir druską. Kai sviestas išsilydys, įberti stiklinę miltų ir nesustojant, maišyti, kad neprisviltų. Masę truputį atvėsinti, kad galima būtų įplakti kiaušinius. Įmušti po vieną kiaušinį ir plaktiplaktuvu. Gautą masę dedam šaukšteliu į kepimo skardą arba išspauskit sausainukus per konditerinį maišelį.Tarp sausainukų reikia palikti tarpelius,nes jie išsipučia. Kepame 200 °C temp. orkaitėj, kol gražiai paruduos,tik jokiu būdu negalima atidarinėti orkaitės,nes pyragėliai gali sukristi. Iškepusius pyragėlius prapjauti ir įdėti kremo.
Kremui. Varškę su grietinėle, cukrumi ir vanile plakam elektriniu plaktuvu, kol gausis vientisas ir purus kremas. Kremą į sausainukus galima įdėti šaukšteliu arba konditeriniu maišeliu. Galima papuošti vaisiais arba uogom.
Skanaus.