
3 vienetai | citrinos |
6 skiltelės | česnakas |
4 valgomieji šaukštai | acto (baltojo vyno) |
250 mililitrų | alyvuogių aliejaus |
4 valgomieji šaukštai | kaparėliai |
18 vienetų | krevetės (su kevalu) |
375 gramai | grybai (jauni) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | petražolės |
Paruoškite krevetes. ( Krevetę padėkite ant pjaustymo lentelės pilveliu į viršų. Tvirtai suėmę už uodegėlės, perpjaukite pusiau, kad išsiskleistų kaip plaštakė. Apsukite krevetę ir ištraukite juodą gyslelę, einančią išilgai nugaros. Visas krevetes gerai nuplaukite po šalto vandens srove ir sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nudžiūtų).
Sudėkite į indą ir užpilkite trečdaliu marinato, išmaišykite. Uždenkite ir 3-4 valandas pamarinuokite šaldytuve. Drėgnu popieriniu rankšluoščiu nuvalykite grybus, kotelius nupjaukite iki kepurėlės. Nedideliame puodelyje užvirinkite vandens. Sudėkite grybus ir virkite ant mažos ugnies 5-7 minutes.
Sudėkite grybus į likusį marinatą ir palaikykite šaldytuve 3-4 valandas. Krevetes sudėkite į grilio skardą perpjautąja puse aukštyn. Patepkite marinatu ir apibarstykite kaparėliais. Kepkite grilyje 3-4 min., kol parus ir ims spirgėti. Kiekvieną porciją papuoškite citrinos griežinėliu ir petražolės šakele.
Salotos paruoštos!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ryžių makaronų ir daržovių salotos
-
Jautienos salotos
-
Salotėlės
-
Rudenio salotos su silke
-
Salotos su rūkyta žuvimi
-
Salotos "Ananasas"
-
Silkė su džiovintom slyvom ir graikiškais riešutais
-
Taškento salotos su majonezu
-
Salotos su pievagrybiais
-
Burokėlių salotos su grybais
-
Žalios salotos su silke
-
Gardžiosios vištienos salotos
-
Balta mišrainė (baltoji mišrainė)
-
Gennaro salotos (daržovių salotos su moliūgu)
-
Duonos užkandėlė
-
Senovinės kaimiškos agurkų salotos
-
Burokėlių mišrainė
-
Mišrainė „Sanpaulija“
-
Ikrų mišraine valgomam krepšelyje
-
Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
Salotos su krevetėmis ir grybais

- Paruošimo laikas:
-
Citrinos,
3 vienetai -
Česnakas,
6 skiltelės -
Actas, baltojo vyno,
4 valgomieji šaukštai -
Alyvuogių aliejus,
250 mililitrų -
Kaparėliai,
4 valgomieji šaukštai -
Krevetės, su kevalu,
18 vienetų -
Grybai, jauni,
375 gramai - Druska
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į dubenį išspauskite dvi citrinas. Česnaką nulupkite ir stambiai sukapokite. Actą ir česnaką, alyvuogių aliejų ir kaparėlius supilkite į dubenį su citrinų sultimis. Pasūdykite. Gerai išmaišykite, sutraiškykite kaparėlius, kad išskirtų kuo daugiau skonio.
Paruoškite krevetes. ( Krevetę padėkite ant pjaustymo lentelės pilveliu į viršų. Tvirtai suėmę už uodegėlės, perpjaukite pusiau, kad išsiskleistų kaip plaštakė. Apsukite krevetę ir ištraukite juodą gyslelę, einančią išilgai nugaros. Visas krevetes gerai nuplaukite po šalto vandens srove ir sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nudžiūtų).
Sudėkite į indą ir užpilkite trečdaliu marinato, išmaišykite. Uždenkite ir 3-4 valandas pamarinuokite šaldytuve. Drėgnu popieriniu rankšluoščiu nuvalykite grybus, kotelius nupjaukite iki kepurėlės. Nedideliame puodelyje užvirinkite vandens. Sudėkite grybus ir virkite ant mažos ugnies 5-7 minutes.
Sudėkite grybus į likusį marinatą ir palaikykite šaldytuve 3-4 valandas. Krevetes sudėkite į grilio skardą perpjautąja puse aukštyn. Patepkite marinatu ir apibarstykite kaparėliais. Kepkite grilyje 3-4 min., kol parus ir ims spirgėti. Kiekvieną porciją papuoškite citrinos griežinėliu ir petražolės šakele.
Salotos paruoštos!