
3 vienetai | citrinos |
6 skiltelės | česnakas |
4 valgomieji šaukštai | acto (baltojo vyno) |
250 mililitrų | alyvuogių aliejaus |
4 valgomieji šaukštai | kaparėliai |
18 vienetų | krevetės (su kevalu) |
375 gramai | grybai (jauni) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | petražolės |
Paruoškite krevetes. ( Krevetę padėkite ant pjaustymo lentelės pilveliu į viršų. Tvirtai suėmę už uodegėlės, perpjaukite pusiau, kad išsiskleistų kaip plaštakė. Apsukite krevetę ir ištraukite juodą gyslelę, einančią išilgai nugaros. Visas krevetes gerai nuplaukite po šalto vandens srove ir sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nudžiūtų).
Sudėkite į indą ir užpilkite trečdaliu marinato, išmaišykite. Uždenkite ir 3-4 valandas pamarinuokite šaldytuve. Drėgnu popieriniu rankšluoščiu nuvalykite grybus, kotelius nupjaukite iki kepurėlės. Nedideliame puodelyje užvirinkite vandens. Sudėkite grybus ir virkite ant mažos ugnies 5-7 minutes.
Sudėkite grybus į likusį marinatą ir palaikykite šaldytuve 3-4 valandas. Krevetes sudėkite į grilio skardą perpjautąja puse aukštyn. Patepkite marinatu ir apibarstykite kaparėliais. Kepkite grilyje 3-4 min., kol parus ir ims spirgėti. Kiekvieną porciją papuoškite citrinos griežinėliu ir petražolės šakele.
Salotos paruoštos!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Makaronų salotos su kumpiu
-
Grybų salotos su rūkytu kumpiu
-
Marinuotų agurkų salotos
-
Rūkytos vištienos ir daržovių mišrainė
-
Baravykų salotos "Margos" su majonezu
-
Čekiškos salotos
-
Duonos ir pupelių mišrainė
-
Pupelių salotos
-
Salotos su jūros kopūstais ir žuvimi
-
Grybų salotos su daržovėmis
-
Burokėlių salotos su porais
-
Škvalas
-
Krevečių salotos su kriaušėmis
-
Salotos su krevetėmis ir grybais
-
Salotos su jautiena
-
Trispalvės salotos
-
Pomidorai ir krabų lazdelės
-
Salotos su brokoliais, vynuogėmis ir kumpiu
-
Silkutė su morkomis ir pievagrybiais
-
Pievagrybiai su svogūnais
Salotos su krevetėmis ir grybais

- Paruošimo laikas:
-
Citrinos,
3 vienetai -
Česnakas,
6 skiltelės -
Actas, baltojo vyno,
4 valgomieji šaukštai -
Alyvuogių aliejus,
250 mililitrų -
Kaparėliai,
4 valgomieji šaukštai -
Krevetės, su kevalu,
18 vienetų -
Grybai, jauni,
375 gramai - Druska
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į dubenį išspauskite dvi citrinas. Česnaką nulupkite ir stambiai sukapokite. Actą ir česnaką, alyvuogių aliejų ir kaparėlius supilkite į dubenį su citrinų sultimis. Pasūdykite. Gerai išmaišykite, sutraiškykite kaparėlius, kad išskirtų kuo daugiau skonio.
Paruoškite krevetes. ( Krevetę padėkite ant pjaustymo lentelės pilveliu į viršų. Tvirtai suėmę už uodegėlės, perpjaukite pusiau, kad išsiskleistų kaip plaštakė. Apsukite krevetę ir ištraukite juodą gyslelę, einančią išilgai nugaros. Visas krevetes gerai nuplaukite po šalto vandens srove ir sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nudžiūtų).
Sudėkite į indą ir užpilkite trečdaliu marinato, išmaišykite. Uždenkite ir 3-4 valandas pamarinuokite šaldytuve. Drėgnu popieriniu rankšluoščiu nuvalykite grybus, kotelius nupjaukite iki kepurėlės. Nedideliame puodelyje užvirinkite vandens. Sudėkite grybus ir virkite ant mažos ugnies 5-7 minutes.
Sudėkite grybus į likusį marinatą ir palaikykite šaldytuve 3-4 valandas. Krevetes sudėkite į grilio skardą perpjautąja puse aukštyn. Patepkite marinatu ir apibarstykite kaparėliais. Kepkite grilyje 3-4 min., kol parus ir ims spirgėti. Kiekvieną porciją papuoškite citrinos griežinėliu ir petražolės šakele.
Salotos paruoštos!