50 gramų | obuoliai |
500 gramų | silkė |
50 gramų | svogūnai |
šiek tiek | krapai (smulkinti) |
šiek tiek | petražolės |
150 gramų | rauginti agurkai |
šiek tiek | salierai (lapeliai) |
1 stiklinė | majonezas |
Iš šių salotų galima paruošti įvairių salotų, įmaišant į 100 g paruoštų silkių:
1. 25 g juostelėmis supjaustytu raugintų burokėlių, 25 g silkių ikrų ir 25 g smulkiai supjaustytu raugintų grybų.
2. 1 šaukštą stambiai tarkuoto obuolio, 1 šaukštą kapoto svogūno, 1 šaukštą tarkuotų krienų, šiek tiek citrinos sulčių, truputį cukraus.
3. 25 g smulkiai supjaustytos kietos rūkytos dešros, citrinos sulčių ir šiek tiek cukraus.
4. 25 g smulkiai supjaustytos virtos paukštienos, 1 virtą kiaušinį, šiek tiek garstyčių, cukraus.
5. 1 virtą sukapotą kiaušinį, 1 šaukštą kubiukais supjaustytu virtų bulvių, 1 mažą smulkiai supjaustytą svogūną, 1 arbatinį šaukštelį garstyčių, truputį cukraus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mėsos mišrainė
- Itališkos salotos
- Salotos „Sniegena“
- Pievagrybiai su svogūnais
- Mišrainė "Naujametinis burbulas" su jautiena
- Skaniosios raugintų kopūstų salotos
- Ryžių su slyvomis mišrainė
- Makaronų mišrainė
- Pagerintos graikiškos salotos
- Tunų salotos
- Bajoriškos salotos
- Mišrainė su vištiena, avokadais ir salierais
- Mišrainė „Grybukų laukelis“
- Širdžių salotos
- Vištienos salotos
- Krabų mišrainė su šparagais
- Burokėlių salotos su grybais
- Liežuvio salotos
- Skanumynas
- Tuno mišrainė
Silkių salotos
- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
50 gramų -
Silkė,
500 gramų -
Svogūnai,
50 gramų - Krapai, smulkinti
- Petražolės
-
Rauginti agurkai,
150 gramų - Salierai, lapeliai
-
Majonezas,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Silkės išmirkomos, nulupamos ir išrenkami kaulai. Silkės, obuoliai, agurkai ir svogūnai supjaustomi siauromis juostelėmis, sudedami prieskoniai, supilamas majonezas ir viskas atsargiai išmaišoma.
Iš šių salotų galima paruošti įvairių salotų, įmaišant į 100 g paruoštų silkių:
1. 25 g juostelėmis supjaustytu raugintų burokėlių, 25 g silkių ikrų ir 25 g smulkiai supjaustytu raugintų grybų.
2. 1 šaukštą stambiai tarkuoto obuolio, 1 šaukštą kapoto svogūno, 1 šaukštą tarkuotų krienų, šiek tiek citrinos sulčių, truputį cukraus.
3. 25 g smulkiai supjaustytos kietos rūkytos dešros, citrinos sulčių ir šiek tiek cukraus.
4. 25 g smulkiai supjaustytos virtos paukštienos, 1 virtą kiaušinį, šiek tiek garstyčių, cukraus.
5. 1 virtą sukapotą kiaušinį, 1 šaukštą kubiukais supjaustytu virtų bulvių, 1 mažą smulkiai supjaustytą svogūną, 1 arbatinį šaukštelį garstyčių, truputį cukraus.