Vasara - sodo gėrybių metas, o vienas gardžiausių vasaros patiekalų - salotos. Jos ne tik yra labai skanios, bet ir naudingos mūsų organizmui bei gali būti puiki panacėja siekiant išvengti daugelio...
Jau treti metai ČIOP ČIOP sėkmingai besirūpinantys, jog ateitis būtų skani ir augtų nauja šefukų karta, ir vėl skelbia vasaros stovyklą vaikams – „SKONIŲ STOVYKĖLĖ: Ekskursija po Pasaulio skonius“. Naujoje studijoje su didesne ir modernesne virtuve, terasa...
Tai vienas senųjų konservavimo būdų. Produktus čia konservuoja rūgimo metu susidariusi pieno rūgštis ir iš dalies druska. Pieno rūgštį gamina pieno rūgšties bakterijos. Jų ...
Kiekvieną šeštadienio vakarą jau kelis metus esu pratusi leisti tuose pačiuose, kiek pabodusiuose restoranuose su niekada nesikeičiančiais, vienodais nors ir gardžiais meniu. Šį savaitgalį nusprendžiau...
Pietų Amerikos vakarinėje dalyje esanti Peru visada asocijavosi su mistiškuoju Maču Pikču (Machu Picchu). Begalė legendų apie prarastąjį inkų miestą ir...
Visi žinome, kad aliejus yra riebalai, tačiau ne visi suprantame kurie riebalai yra „gerieji“, o kurie –„blogieji“. Taigi, yra trejopi riebalai ir jie labai domina mitybos ir širdies ligų specialistus dėl savo poveikio cholesteroliui...
Kulinarijos studija naujose patalpose prie upės ČIOP ČIOP tęsia teminių kulinarinių vakarėlių „supper“ seriją ir šį ketvirtadienį, birželio 19 d., kviečia pasinerti į cirko pasaulį. Kartu...
„Lietuvos žinios“ ir kulinarijos studija ČIOP ČIOP gero maisto ir vyno mėgėjams surengė išskirtinės kokybės jautienos kepsnių ir vyno degustaciją.
Geras maistas ir netradicinės pramogos vis labiau užvaldo Lietuvą ir tenkina kulinarinių įdomybių mėgėjų poreikius. Jau keleri metai kaip viena geidžiamiausių pramogų – vieno vakaro restoranai ir netradicinės ...
Tomas Rimydis, tituluotas vienu geriausių dabartinių Lietuvos šefų – be kruopelės arogancijos, griežtas, bet...
Artišokai ne vienoje pasaulio šalyje yra itin populiari daržovė, mėgstama ir vertinama jau šimtmečius. Ypač prancūzų ir italų patiekaluose dažnai naudojami artišokai pamažu populiarėja ir lietuviškoje virtuvėje.
Stilingu skanaus maisto gaminimu ir patiekimu garsėjantis kulinarijos loftas ČIOP ČIOP kviečia...
Vasara - metas kuomet norisi kažko gaivaus ir lengvo. Puiki išeitis vaisiai, uogos ir sultys! Gaivinamės, mėgaujamės ir renkamės tai, kas naudingiausia mūsų organizmui.
Tikriausiai visi sutiks, jog pirmiausia mes valgome akimis. Ypač ši taisyklė tinka mūsų mažiesiems, kuriems labiau apetitą ....
Augalai, augmenija yra neatsiejama žmogaus ir gamtos dalis. Taip pat augalai pasižįmi ir gydančiomis savybėmis. Iš jų gaminamos įvairios arbatos, užpiltinės, kurios gelbsti susirgus.
Skaniausių kepsnių, šašlykų sezonas jau atidarytas! Tikra laimė praleisti laiką su šeima ar draugais gamtos apsuptyje ir pasimėgauti gardžia vakariene ant laužo... O galbūt skanieji kiaulienos šašlykai jau kiek pabodo?
Kiek begirdėtume perspėjimų apie tai, kad šašlykas kenkia sveikatai, ar galite įsivaizduoti iškylą gamtoje be šio patiekalo? Aviena Aviena yra šiek tiek sausoka mė...
Velykos – didžiausia pavasario šventė. O kaip žinome, Šventė – tai ne kasdieniškas, visuomeniškas tam tikro įvykio, datos ar individualios datos, ryškaus gamtos virsmo paminėjimas. Lietuviai, kaip ir kitos tautos, kiekvienai šventei...
Miltiniai patiekalai Europos ir Lietuvos dvarų virtuvėse itin išpopuliarėjo 16 amžiuje kartu su itališkos renesanso kultūros banga. Kai kurie tyrinėtojai šį amžių net vadina “pyragų amžiumi”. Itališką kultūrą į Lietuvą atnešė italė Bona Sforca – Žygimanto Augusto motina (taigi Barboros Radvilaitės anyta).
Pirmiausia nuspręskite ar turėsite daug laiko ir noro nuostabių želė desertų gaminimui ar norėtumėte šeimą bei draugus pradžiuginti stebuklingu greičiu paruošiamais desertais. Visai nesvarbu ką nuspręsite, bet nepriekaištinga išvaizda ir nuostabus skonis - garantuotas.