Bigusas nuo senų laikų laikomas nacionaliniu lenkų valgiu, nors kai kurių šaltinių teigimu, jis yra lietuviškas, kažkada vadintas bige. Šis patiekalas daugiau nei valgis - tai vis...
Rizotas (italų kalba - risotto) - vienas populiariausių italų patiekalų. Sunku įsivaizduoti, kad Italijoje galima būtų rasti restoraną ar kavinę, kurių meniu nėra šio patiekalo. Pirm...
1 mitas: sviestas genda kambario temperatūrojeNe visiškai tiesa. Sviestas, aišku, suges, jei jį ilgai laikysite kambario temperatūroje, tačiau tikrai ne taip greitai kaip pienas ar rūgpi...
Šiandieniniame gyvenime vis dažniau kalbama apie sveiką gyvenimo būdą, sveiką maitinimąsi, vegetarizmą, dietas. Kyla labai paprastas klausimas - tai mada, poreikis, būtinybė? Tebūnie tai skamba...
Bene lengviausiai pagaminama biskvitinė tešla ruošiama vos iš kelių produktų: kiaušinių, cukraus ir miltų. Nelygu receptas, į ją galima pridėti pagardų: maltų riešit...
Kastinys - tai žemaičių valgis. Jis dažniausiai būdavo sukamas iš pašildytos grietinės ir sviesto arba iš varškės, grietinės ir sviesto. Kiekviena žemaitė šeimininkė...
Patyrę kulinarai žino - gardaus valgio paslaptį sudaro ne tik geras receptas, bet ir naudojamų produktų kokybė. Todėl šeimininkes ir restoranų virtuvių šefus itin pradžiugino parduotuvių...
Kad pavasarį patenkintumėte šviežių vaisių ir daržovių stygių, praturtintumėte organizmą mineralais ir vitaminais, dažniau vartokite daigintus grūdus. Sudygusiuose grūduose yra net 300 kartų daugiau vitaminų nei suaugusiuose, daug mineralų, proteinų, fermentų, deguonies. Norint gauti didelę šių medžiagų dozę grūdus reikia vartoti &sca
Tarakonų naikinimas Šio stebuklingai veikiančio masalo sudėtis tokia: 45 proc. boro rūgšties, 55 proc. virtų bulvių ir truputis aktyvuotos anglies (nebūtina). Galima dar įdėti ir kiau&s...
Įžymusis XIII amžiaus italų keliautojas Markas Polas pasakojo, kaip Kinijoje būdavo gaminami pinigai iš druskos.Tam tikslui,- rašė jis,- tirpalas buvo verdamas nedideliuose dubenėliuose....
Maisto produktus gadina įvairūs mikroorganizmai (bakterijos, mielės, pelėsiai) ir fermentai. Mikroorganizmų yra visur ir labai daug. Mikroorganizmai - tai gyvos ląstelės, kurios maitinasi, kvėpuoja, ...
Grybų rauginimas. Atrenkame sveikus, nedidelius grybus. Rauginti galima atskiras grybų rūšis arba jų mišinius. Geriau kiekvienos rūšies grybus rauginti atskirai. Jie gali būti nev...
PavadinimasKiekisSvoris Pienas 1 litras 1.028 kilogramo Vanduo 1 litras 1 kilogramas Spiritas 1 litras 795 gramai Druska 250ml stiklinė 325 gramų Druska 1 &scar...
Užeikite į parduotuvę. Prisirinkite 10 savo mėgstamų, supakuotų maisto produktų. Dabar pasižiūrėkite, kiek iš jų, sudėtyje turi skonio stipriklio natrio (mononatrio) glutamato, kuris žymimas E6...
Jau nuo senų laikų žmogus suko galvą kaip ilgiau išlaikyti nesugedusius maisto produktus, pagerinti skonį. Kai buvo pastebėta druskos skoninės ir konservavimo savybės, ji imta masiškai naudoti. Kad il...
Kad koldūnus išvirtumėte skanius, turėtumėte laikytis šių taisyklių. Puodas turėtų būti neaukštas, platus, kad koldūnams jame nebūtų mažai vietos. Vandens į jį turi būti įpilta tr...
Norint, kad išliktų kuo daugiau vitaminų gaminamuose konservuose, patariama laikytis šių taisyklių:1. Konservams imti vitaminingiausią žaliavą, tai yra parinkti tokių rūšių ...
Mūsų soduose auginami raudonieji, baltieji ir juodieji serbentai. Vienus nuo kitų juos skiria ne vien spalva, bet ir sudedamosios dalys. Pavyzdžiui, baltieji serbentai turi daugiau, negu kiti serbenta...
Sužinokite, kur daugiausiai yra nuotaiką gerinančio vitamino B5: 100g produkto : Kepenys 7,70 mg Kviečių sėlenos 2,85 mg Upėtakiai 1,82 mg ...
Šviežius sultingus kopūstlapius stenkitės kuo mažiau pjaustyti, nes žus daug naudingų medžiagų. Kopūstai salotoms dera su įvairiausiomis šviežiomis daržovėmis. Obuoliai kopūstų salotoms duoda malonų saldžiarūgštį skonį. Šviežius kopūstus apšlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite specialiais salotų prieskonia