
Moliūgų keksas su riešutais
Porcijų skaičius:
5
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
350 gramų | moliūgai |
1.5 stiklinės | miltai |
2 | kiaušiniai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
šiek tiek | žemės riešutai |
1 | apelsinų |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
200 mililitrų | cukrus |
šiek tiek | imbieras (maltas) |
šiek tiek | gvazdikėliai (malti, kvapnieji pipirai ) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Nulupame moliūgą, supjaustome stambiais gabalais, iškepame orkaitėje ( 190 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes). Sutriname iki vientisos mases. Į moliūgų košę pilame aliejų, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, išmaišome.
2.
Apelsiną gerai nuplauname ir kartu su žievele susmulkiname maisto smulkintuvu, sudedame į moliūgų masę. Suberiame likusius prieskonius.
3.
Atskirame dubenyje išmaišome miltus ir kepimo miltelius, po truputį įmaišome į moliūgo masę. Sudedame smulkintus riešutus.
4.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie valandą, skanaus! Keksą valgome jau pilnai atvėsusį.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Medaus keksiukai
-
Moliūginiai keksiukai
-
Geriausias citrininis keksas
-
Keksas su mėlynėmis
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Imbieriniai keksiukai
-
Šokolado keksiukai su vyšnaitėmis
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Citrininis keksas
-
Keksiukai su šokoladu ir bananais
-
Šokoladiniai cukinijų keksiukai
-
Vaniliniai keksiukai su šokoladu ir avietėmis
-
Citrininiai keksiukai
-
Keksas su abrikosais ir razinomis
-
Veganiški apelsininiai keksiukai su aguonomis
-
Keksai su morkomis
-
Keksiukai su kakava
-
Kalėdiniai keksiukai
-
Avižiniai moliūgų keksiukai
-
Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
Moliūgų keksas su riešutais
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Moliūgai,
350 gramų -
Miltai,
1.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
2 -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Žemės riešutai
-
Apelsinai,
1 -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
200 mililitrų - Imbieras, maltas
- Gvazdikėliai, malti, kvapnieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nulupame moliūgą, supjaustome stambiais gabalais, iškepame orkaitėje ( 190 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes). Sutriname iki vientisos mases. Į moliūgų košę pilame aliejų, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, išmaišome.
Apelsiną gerai nuplauname ir kartu su žievele susmulkiname maisto smulkintuvu, sudedame į moliūgų masę. Suberiame likusius prieskonius.
Atskirame dubenyje išmaišome miltus ir kepimo miltelius, po truputį įmaišome į moliūgo masę. Sudedame smulkintus riešutus.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie valandą, skanaus! Keksą valgome jau pilnai atvėsusį.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...