Moliūgų keksas su riešutais
Porcijų skaičius:
5
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
350 gramų | moliūgai |
1.5 stiklinės | miltai |
2 | kiaušiniai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
šiek tiek | žemės riešutai |
1 | apelsinų |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
200 mililitrų | cukrus |
šiek tiek | imbieras (maltas) |
šiek tiek | gvazdikėliai (malti, kvapnieji pipirai ) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Nulupame moliūgą, supjaustome stambiais gabalais, iškepame orkaitėje ( 190 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes). Sutriname iki vientisos mases. Į moliūgų košę pilame aliejų, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, išmaišome.
2.
Apelsiną gerai nuplauname ir kartu su žievele susmulkiname maisto smulkintuvu, sudedame į moliūgų masę. Suberiame likusius prieskonius.
3.
Atskirame dubenyje išmaišome miltus ir kepimo miltelius, po truputį įmaišome į moliūgo masę. Sudedame smulkintus riešutus.
4.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie valandą, skanaus! Keksą valgome jau pilnai atvėsusį.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šokoladionis keksas
- Fantastika
- Avižiniai moliūgų keksiukai
- Ypatingasis keksas
- Šokoladiniai cukinijų keksiukai
- Karamelinis keskiukas
- Keksiukai su juodaisiais serbentais
- Spanguolių keksiukai
- Keksai su morkomis
- Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
- Keksiukai su cukinijomis
- ''Kiaušinukai''
- Kondensuoto pieno keksas
- Šokoladinai keksiukai
- Citrininis riešutinis keksas
- Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
- Tradicinis keksas
- Citrininis keksas su aguonomis
- Varškės-riešutų keksas "Margutis"
- Keksiukai su šokoladu ir bananais
Moliūgų keksas su riešutais
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Moliūgai,
350 gramų -
Miltai,
1.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
2 -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Žemės riešutai
-
Apelsinai,
1 -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
200 mililitrų - Imbieras, maltas
- Gvazdikėliai, malti, kvapnieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nulupame moliūgą, supjaustome stambiais gabalais, iškepame orkaitėje ( 190 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes). Sutriname iki vientisos mases. Į moliūgų košę pilame aliejų, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, išmaišome.
Apelsiną gerai nuplauname ir kartu su žievele susmulkiname maisto smulkintuvu, sudedame į moliūgų masę. Suberiame likusius prieskonius.
Atskirame dubenyje išmaišome miltus ir kepimo miltelius, po truputį įmaišome į moliūgo masę. Sudedame smulkintus riešutus.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie valandą, skanaus! Keksą valgome jau pilnai atvėsusį.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...