![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Moliūgų keksas su riešutais
Porcijų skaičius:
5
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
350 gramų | moliūgai |
1.5 stiklinės | miltai |
2 | kiaušiniai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
šiek tiek | žemės riešutai |
1 | apelsinų |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
200 mililitrų | cukrus |
šiek tiek | imbieras (maltas) |
šiek tiek | gvazdikėliai (malti, kvapnieji pipirai ) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Nulupame moliūgą, supjaustome stambiais gabalais, iškepame orkaitėje ( 190 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes). Sutriname iki vientisos mases. Į moliūgų košę pilame aliejų, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, išmaišome.
2.
Apelsiną gerai nuplauname ir kartu su žievele susmulkiname maisto smulkintuvu, sudedame į moliūgų masę. Suberiame likusius prieskonius.
3.
Atskirame dubenyje išmaišome miltus ir kepimo miltelius, po truputį įmaišome į moliūgo masę. Sudedame smulkintus riešutus.
4.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie valandą, skanaus! Keksą valgome jau pilnai atvėsusį.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
-
Medaus pyragas su riešutais
-
Varškės keksas
-
Kalėdinis keksas
-
Citrininis riešutinis keksas
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Keksiukai su šviežiomis uogomis
-
Kapučininiai keksiukai
-
Fantastika
-
Gardučiai keksiukai
-
Kivi keksiukai
-
Bananų keksiukai
-
Keksas su razinomis
-
Minkšti morkų keksiukai
-
Keksiukai su krabų lazdelėmis
-
Keksas su razinomis
-
Keksai su morkomis
-
Keksiukai su varškės sūriu
-
Keksiukai – saldukai
-
Keksiukai su kefyru
Moliūgų keksas su riešutais
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Moliūgai,
350 gramų -
Miltai,
1.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
2 -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Žemės riešutai
-
Apelsinai,
1 -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
200 mililitrų - Imbieras, maltas
- Gvazdikėliai, malti, kvapnieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nulupame moliūgą, supjaustome stambiais gabalais, iškepame orkaitėje ( 190 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes). Sutriname iki vientisos mases. Į moliūgų košę pilame aliejų, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, išmaišome.
Apelsiną gerai nuplauname ir kartu su žievele susmulkiname maisto smulkintuvu, sudedame į moliūgų masę. Suberiame likusius prieskonius.
Atskirame dubenyje išmaišome miltus ir kepimo miltelius, po truputį įmaišome į moliūgo masę. Sudedame smulkintus riešutus.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie valandą, skanaus! Keksą valgome jau pilnai atvėsusį.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...