Morkų keksiukai
Porcijų skaičius:
17
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 17
280 gramų | morkos (tarkuotų) | |
170 gramų | miltai | |
150 gramų | rudasis cukrus | |
145 gramai | augalinio aliejaus | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
90 gramų | graikiniai riešutai (smulkintų) | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas | |
0.5 arbatinio šaukštelio | malto muskato | |
Kremui: | ||
230 gramų | kreminio sūrio (naudojau Filadelfijos) | |
115 gramų | sviestas (kambario temperatūros) | |
150 gramų | cukraus pudra (apytikriai) | |
šiek tiek | vanilė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Miltus išsijoti su kepimo milteliais į atskirą indą, įmaišome cinamoną, muskatą.
2.
Kitame inde sumaišome kiaušinius, radąjį cukrų ir augalinį aliejų iki vientisos masės. Įmaišome tarkuotas morkas ir smulkintus graikinius riešutus. Tuomet atsargiai įmaišome miltų mišinšį ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
3.
Tešlą dėliojame į keksiukų formeles (pripildome apie 3/4), kepame apie 20-25 minutes iki 180 º C įkaitintoje orkaitėje.
4.
Gaminame kremą: elektriniu plaktuvu išplakame sviestą iki kreminės masės, palaipsniui sudedame kreminį sūrį. Gardiname vanile. Beriame cukraus pudros, kol gausime norimą konsistenciją.
5.
Kremu puošiame jau atvėsusius keksiukus. Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Marmurinis kavos keksas
- Keksiukai su varškės sūriu
- Žaismingi keksiukai
- Keksiukai “Zebriukai”
- Keksas su Dumle saldainiais ir aitriosiomis paprikomis
- Citrininis riešutinis keksas
- Varškiniai keksiukai
- Keksas "Boba"
- Kondensuoto pieno keksas
- Pasukų keksiukai su uogomis
- Keksiukai su šviesiu "DanSukker" sirupu ir džiovintomis papajomis
- Bananų keksas
- Keksiukai su uogomis
- Keksiukai su uogomis (juodaisiais serbentais)
- Šokolado keksiukai su vyšnaitėmis
- Kapučininiai keksiukai
- ''Kiaušinukai''
- Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis
- Keksas
- Duonos keksas
Morkų keksiukai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 17
-
Morkos, tarkuotų,
280 gramų -
Miltai,
170 gramų -
Rudasis cukrus,
150 gramų -
Augalinis aliejus,
145 gramai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Graikiniai riešutai, smulkintų,
90 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Maltas muskatas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kreminis sūris, naudojau Filadelfijos,
230 gramų -
Sviestas, kambario temperatūros,
115 gramų -
Cukraus pudra, apytikriai,
150 gramų - Vanilė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lina
(
)
Gaminimo eiga:
Miltus išsijoti su kepimo milteliais į atskirą indą, įmaišome cinamoną, muskatą.
Kitame inde sumaišome kiaušinius, radąjį cukrų ir augalinį aliejų iki vientisos masės. Įmaišome tarkuotas morkas ir smulkintus graikinius riešutus. Tuomet atsargiai įmaišome miltų mišinšį ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
Tešlą dėliojame į keksiukų formeles (pripildome apie 3/4), kepame apie 20-25 minutes iki 180 º C įkaitintoje orkaitėje.
Gaminame kremą: elektriniu plaktuvu išplakame sviestą iki kreminės masės, palaipsniui sudedame kreminį sūrį. Gardiname vanile. Beriame cukraus pudros, kol gausime norimą konsistenciją.
Kremu puošiame jau atvėsusius keksiukus. Skanaus.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...