150 gramų | sviestas (minkštas) |
150 gramų | cukrus |
150 gramų | miltai |
2 vienetai | kiaušiniai |
50 mililitrų | pienas |
15 gramų | kakava |
5 arbatiniai šaukšteliai | kava (skystis) |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šokoladionis keksas
- Fantastika
- Avižiniai moliūgų keksiukai
- Ypatingasis keksas
- Šokoladiniai cukinijų keksiukai
- Karamelinis keskiukas
- Keksiukai su juodaisiais serbentais
- Spanguolių keksiukai
- Keksai su morkomis
- Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
- Keksiukai su cukinijomis
- ''Kiaušinukai''
- Kondensuoto pieno keksas
- Šokoladinai keksiukai
- Citrininis riešutinis keksas
- Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
- Tradicinis keksas
- Citrininis keksas su aguonomis
- Varškės-riešutų keksas "Margutis"
- Keksiukai su šokoladu ir bananais
Marmuriniai kavos keksiukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 16
-
Sviestas, minkštas,
150 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Miltai,
150 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Pienas,
50 mililitrų -
Kakava,
15 gramų -
Kava, skystis,
5 arbatiniai šaukšteliai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės.
Po vieną mušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 minutę.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną ir dar kartą viską permaišyti.
1/3 tešlos atidėti į kita dubenį, suberti kakavos miltelius ir supilti atvėsintą kavą (aš 1 а.š. stiprios tirpios kavos užpyliau 5 v.š. vandens). Viską išmaišyti.
Į keksiukų formą sudėti popierines formeles, arba formą ištepti aliejumi. Dėti po truputį baltos, juodos masės pakaitomis, jas lengvai pamaišyti. Taip užpildyti 2/3 formelės aukščio.
Kepti įkaitintoje iki 175 C orkaitėje apie 20 - 25 minutes (patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė). Skanaus!
Komentarai (3)
-
Žemyna
2017-05-14 22:39
Labai skanu, bet kartais neturiu minkšto sviesto.
-
Viltė
2017-04-04 16:46
Nežinau nebandžiau, bet atrodo skaniai.