Tešlai: | ||
750 mililitrų | miltai | |
500 mililitrų | cukrus | |
340 gramų | sviestas | |
250 mililitrų | grietinė | |
4 vienetai | kiaušiniai | |
180 mililitrų | kakava | |
180 mililitrų | vanduo (karšto) | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo soda | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
Kremui: | ||
375 mililitrai | grietinėlės, 35% | |
340 gramų | juodojo šokolado | |
4 valgomieji šaukštai | cukraus sirupas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šokoladionis keksas
- Fantastika
- Avižiniai moliūgų keksiukai
- Ypatingasis keksas
- Šokoladiniai cukinijų keksiukai
- Karamelinis keskiukas
- Keksiukai su juodaisiais serbentais
- Spanguolių keksiukai
- Keksai su morkomis
- Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
- Keksiukai su cukinijomis
- ''Kiaušinukai''
- Kondensuoto pieno keksas
- Šokoladinai keksiukai
- Citrininis riešutinis keksas
- Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
- Tradicinis keksas
- Citrininis keksas su aguonomis
- Varškės-riešutų keksas "Margutis"
- Keksiukai su šokoladu ir bananais
Velniški keksiukai su ganašo kremu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
750 mililitrų -
Cukrus,
500 mililitrų -
Sviestas,
340 gramų -
Grietinė,
250 mililitrų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kakava,
180 mililitrų -
Vanduo, karšto,
180 mililitrų -
Kepimo soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinėlė, 35%,
375 mililitrai -
Juodasis šokoladas,
340 gramų -
Cukraus sirupas,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Karštą vandenį gerai sumaišome su kakava.
Sviestą išlydome puode, sudedame cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies, kol cukrus beveik ištirps, vis pamaišant. Tuomet supilame į indą, plakame elektriniu plakikliu pora minučių, paliekame pravėsti, po to vėl plakame porą minučių.
Atskirame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais, kepinių soda ir druska.
Į sviesto masę įmušame vieną kiaušinį, gerai išmaišome, ir taip visus kiaušinius įmušame ir vis gerai išmaišome. Tada įmaišome kakavą, gerai išplakame. Po to įsijojame trečdalį miltų, sudedame pusę grietinės, gerai išmaišome, įsijojame kitą trečdalį miltų, vėl grietinė ir gerai išmaišome, galiausiai įsijojame likusius miltus ir plakame keletą minučių. Turime gauti vientisą, gana tirštą tešlą.
Į metalines keksiukų formeles įdėkite po 1 keksiukų popieriaus formelę, pilkite tiek tešlos, kad iki formelės kraštų liktų apie 0,5 cm. Jei norite mažesnių keksiukų, bet didesnio kiekio, tuomet pilkite mažiau tešlos. Iš viso bus ~24 keksiukai.
Keksiukus kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 C, 20 min, prieš ištraukiant patikrinkite dantų krapštuku, ar keksiukų vidus tikrai iškepęs.
Ganache kremas: užkaičiame puodą su vandeniu, ant jo dedame dubenį, sudedame visą šokoladą, supilame cukraus sirupą, ir kaitiname puodą su vandeniu, kol šokoladas pradeda tirpti, tuomet vis pamašome, kol gauname vientisą masę. Kaitrą sumažiname iki silpnos, tada supilame grietinėlę ir viską išmaišome iki vientisos masės. Indą su šokoladu nukeliame nuo puodo, paliekame atvėsti kambario temperatūroje vis pamaišant, po to dedame į šaldytuvą maždaug 1 h, ir tame tarpe kremą pamaišome kas 10 min. Kai masė sustengs, tepame ant keksiukų. Aš naudojau tiesiog paprastą guminę mentelę.