Tešlai: | ||
200 mililitrų | kvietiniai miltai | |
75 mililitrai | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
125 mililitrai | pienas | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
50 gramų | sviestas | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
Tamsiai tešlai: | ||
250 mililitrų | kvietiniai miltai | |
75 mililitrai | cukrus | |
50 mililitrų | kakava (milteliai) | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
125 mililitrai | pienas | |
50 gramų | sviestas | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
1 vienetas | kiaušiniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Braziliškas keksas
- Keksiukai kiekvienai dienai
- Bananiniai varškės keksiukai
- Keksas
- Grikių su dešrele ir sūriu keksiukai
- Keksiukai su spanguolėmis
- Keksas su cukinijomis, citrinomis ir aguonomis
- Varškiniai keksiukai
- Šokoladiniai keksiukai
- Keksiukai su vyšniomis
- Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis
- Kefyriniai keksiukai
- Šokoladiniai keksiukai
- Magiški keksiukai
- Dribsnių keksiukai
- Keksas su razinomis
- Sūrio keksiukai
- Keksiukai su maskarponės-spanguolių kremu
- Keksiukai su varške ir džiovintom slyvom
- Keksas su bananais
''Kiaušinukai''
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Kvietiniai miltai,
200 mililitrų -
Cukrus,
75 mililitrai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas,
125 mililitrai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kvietiniai miltai,
250 mililitrų -
Cukrus,
75 mililitrai -
Kakava, milteliai,
50 mililitrų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas,
125 mililitrai -
Sviestas,
50 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai visus birius produktus sumaišykite dubenyje. Po to ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su pienu ir kiaušiniais. Sumaišykite birias ir skystas dalis. Viename dubenyje sumaišoma šviesi tešla, kitame dubenyje sumaišoma tamsi tešla. Šitiems kiaušinukams reikės kiaušinių lukštų, kiaušinių gale padarykite gan dideles skylutes, kad laisvai ištekėtų kiaušinis. Lukštus gerai išplaukite ir užmerkite stipriame druskos tirpale. Tada išimkite lukštus , dar kartą išplaukite ir sudėkite skylute į apačią, kad išdžiūtų. Paimkite specialią keksiukams skirtą skardą, vietą kiekvienam keksiukui išklokite folijos gabalėliu. Į kiekvieną lukštą įpilkite lašelį aliejaus ir pavartykite kiaušinį, aliejaus perteklių išpilkite. Sustakykite lukštus. Į kiekvieną lukštą pilkite tešlą: pilkite tai vienos spalvos, tai kitos spalvos tešlą. Pilkite atsargiai šaukšteliu arba konditeriniais maišeliais. Pripildykite 2/3 lukšto. Kepkite apie 15 min. 170 °C temp. įkaitintoje temperatūroje. Skanaus!