
Tešlai: | ||
200 mililitrų | kvietiniai miltai | |
75 mililitrai | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
125 mililitrai | pienas | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
50 gramų | sviestas | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
Tamsiai tešlai: | ||
250 mililitrų | kvietiniai miltai | |
75 mililitrai | cukrus | |
50 mililitrų | kakava (milteliai) | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
125 mililitrai | pienas | |
50 gramų | sviestas | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
1 vienetas | kiaušiniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Citrinų skonio keksiukai su aguonomis
-
Keksas su mėlynėmis
-
Keksiukai su baltuoju šokoladu
-
Keksiukai “Zebriukai”
-
Bananiniai keksiukai su grietinėlės likerio kremu
-
Keksas su aguonomis
-
Kepsniukai su sūriu
-
Obuolių keksas
-
Kondensuoto pieno keksas
-
Kriziniai keksiukai
-
Duonos keksas
-
Margi keksiukai
-
Keksas "Boba"
-
Braškių Šokolado ir Kokoso keksiukai
-
Pasukų keksiukai su uogomis
-
Keksiukai su riešutais
-
Keksiukai su varškės sūriu
-
Keksiukai kiekvienai dienai
-
Keksiukai su varške ir džiovintom slyvom
-
Kefyriniai keksiukai
''Kiaušinukai''

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Kvietiniai miltai,
200 mililitrų -
Cukrus,
75 mililitrai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas,
125 mililitrai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kvietiniai miltai,
250 mililitrų -
Cukrus,
75 mililitrai -
Kakava, milteliai,
50 mililitrų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas,
125 mililitrai -
Sviestas,
50 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai visus birius produktus sumaišykite dubenyje. Po to ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su pienu ir kiaušiniais. Sumaišykite birias ir skystas dalis. Viename dubenyje sumaišoma šviesi tešla, kitame dubenyje sumaišoma tamsi tešla. Šitiems kiaušinukams reikės kiaušinių lukštų, kiaušinių gale padarykite gan dideles skylutes, kad laisvai ištekėtų kiaušinis. Lukštus gerai išplaukite ir užmerkite stipriame druskos tirpale. Tada išimkite lukštus , dar kartą išplaukite ir sudėkite skylute į apačią, kad išdžiūtų. Paimkite specialią keksiukams skirtą skardą, vietą kiekvienam keksiukui išklokite folijos gabalėliu. Į kiekvieną lukštą įpilkite lašelį aliejaus ir pavartykite kiaušinį, aliejaus perteklių išpilkite. Sustakykite lukštus. Į kiekvieną lukštą pilkite tešlą: pilkite tai vienos spalvos, tai kitos spalvos tešlą. Pilkite atsargiai šaukšteliu arba konditeriniais maišeliais. Pripildykite 2/3 lukšto. Kepkite apie 15 min. 170 °C temp. įkaitintoje temperatūroje. Skanaus!