200 gramų | miltai |
180 gramų | sviestas |
70 gramų | cukrus |
100 mililitrų | pienas |
50 gramų | aliejaus |
2 vienetai | kiaušiniai |
1.5 valgomojo šaukšto | uogienė ( (pvz. agrastų, juodųjų serbentų) ) |
1 valgomasis šaukštas | kakava |
1 pakelis | šokoladas (juodas) |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | kava (tirpi) |
1 pakelis | vanilinis cukrus |
Išėjo 17 nemažų keksiukų.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Velniški keksiukai su ganašo kremu
- Duonos keksas
- Žaismingi keksiukai
- Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu
- Keksiukai su uogomis
- Didysis kriaušių pyragas
- Keksas
- Varškinis keksas
- Citrininiai keksiukai
- Šokoladiniai keksiukai
- Varškės keksas
- Keksiukai su šviežiomis uogomis
- Kriziniai keksiukai
- Braškių Šokolado ir Kokoso keksiukai
- Keksiukai su spanguolėmis
- Ypatingasis keksas
- Keksiukai su džiovintais vaisiais
- Kefyro keksiukai su moliūgais
- Manų kruopų keksas
- Minkšti morkų keksiukai
Keksiukai – saldukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 17
-
Miltai,
200 gramų -
Sviestas,
180 gramų -
Cukrus,
70 gramų -
Pienas,
100 mililitrų -
Aliejus,
50 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Uogienė, (pvz. agrastų, juodųjų serbentų) ,
1.5 valgomojo šaukšto -
Kakava,
1 valgomasis šaukštas -
Šokoladas, juodas,
1 pakelis -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kava, tirpi,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
1 pakelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus persijoti per sietelį, juos sumaišyti su kepimo milteliais, kakavos milteliais, tirpia kava ir vaniliniu cukrumi.
Atskirai baltymus išplakti su cukrumu – šią masę sudėti pačioje pabaigoje – prieš paskutinį išmaišymą ir tešlos sudėliojimą į formele.
Sviestą atšildyti iki kambario temperatūros.
Į kitą indą su sviestu įmušti kiaušinių trynius, įpilti aiejų ir išplakti. Įpilti pieną ir vėl išplakti.
Tada viską sdėti į vieną indą, supilti ištirpintą šokoladą ir vėl gerai išmaišyti.
Čia laikas sudėti išplatus baltymus. Tešla turi būti puri ir tirštoka. Ją sudėti į silikonines formeles (geriau negu į popierines, nes jos nuo drėgmės gali prarasti išvaizdą – atrodys, kaip šlapios).
Tešlą į formeles dėti po trupučiuką, kad į keksiuko viduriuką tilptų įdėti uogienės.
Kepti iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Keksiukų viršus turi suaižėti.
Išėjo 17 nemažų keksiukų.
Skanaus.