
175 gramai | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
90 gramų | sviestas (kambario temperatūros) | |
150 gramų | cukrus | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės esencijos | |
2 stiklinės | grietinė (arba tirštas vanilinis jogurtas) | |
1 žiupsnelis | pabarstukai | |
Kremui: | ||
125 gramai | mascarpone sūris | |
1 stiklinė | cukraus pudra | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
1 stiklinė | grietinėlės, 35% |
Popierines keksiukų formeles sudėti į skardą.
Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno išplakant masę iki vientisos konsistencijos. Supilti vanilės ekstraktą, sudėti grietinę (arba jogurtą) ir dar kartą išplakti iki vientisos masės.
Paruoštą tešlą paskirstyti į kepimo formeles.
Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių, kol keksiukai bus iškepę.
Išimti iš orkaitės, perkelti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti.
Atsargiai išplaktą grietinėlę įmaišyti į kreminio sūrio masę.
Dėti kremą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir papuošti keksiukus.
Galima apibarstyti keksiukus spalvotais pabarstukais.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
-
Keksiukai su spanguolėmis
-
Keksiukai su baltuoju šokoladu
-
Velykų pyragas
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Keksas
-
Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis
-
Kondensuoto pieno keksas
-
Keksas su cukinijomis, citrinomis ir aguonomis
-
Keksiukai su šviesiu "DanSukker" sirupu ir džiovintomis papajomis
-
Meškiukas su siurprizu
-
Keksiukai su varškės sūriu
-
Kapučininiai keksiukai
-
Geriausias citrininis keksas
-
Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu
-
Magiški keksiukai
-
Keksiukai su šviežiomis uogomis
-
Morkų keksiukai
-
Keksiukai su riešutais
-
Bananiniai SPELTA keksiukai
Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
175 gramai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas, kambario temperatūros,
90 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
vanilės esencija,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė, arba tirštas vanilinis jogurtas,
2 stiklinės -
Pabarstukai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Mascarpone sūris,
125 gramai -
Cukraus pudra,
1 stiklinė -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinėlė, 35%,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros.
Popierines keksiukų formeles sudėti į skardą.Į didelį dubenį išsijoti miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėti į šalį.
Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno išplakant masę iki vientisos konsistencijos. Supilti vanilės ekstraktą, sudėti grietinę (arba jogurtą) ir dar kartą išplakti iki vientisos masės.Per kelis kartus suberti miltus ir lengvai išmaišyti.
Paruoštą tešlą paskirstyti į kepimo formeles.
Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių, kol keksiukai bus iškepę.
Išimti iš orkaitės, perkelti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti.Dubenyje išplakti grietinėlę iki standžių putų.
Atsargiai išplaktą grietinėlę įmaišyti į kreminio sūrio masę.
Dėti kremą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir papuošti keksiukus.
Galima apibarstyti keksiukus spalvotais pabarstukais.
Skanaus!