Trynius išsukame su cukrumi,baltymus išplakame iki tirštų putų.
Sudedame riebalus,suberiame krakmolą, kepimo miltelius.Viską gerai išmaišome,supilame grietinę.Išsuktus trynius permaišome.
Prieš pabaigą maišant dalimis pilti išplaktus baltymus ir miltus.(Aš pilu po 3 šaukštus miltų paskui baltymus, pamaišau ir vėl iš naujo). Supilame citrinos sultis, kvapus ir pasirinktus džiovintus vaisius ir riešutus. O tada supilame viską į riebalais pateptą formą ir kepame.

Velykų pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
0.75 stiklinės | grietinė |
0.7 stiklinės | cukrus |
3 valgomieji šaukštai | krakmolas |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
5 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | margarinas |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys |
šiek tiek | razinos |
šiek tiek | riešutai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas su varške Velykoms
-
Onutės šimtalapis
-
Lietinių pyragas
-
Vyniotinis su obuoliene
-
Aguonų pyragas su puta
-
Kakavinis pyragaitis
-
Kakavinis varškės pyragas
-
Pyragas-tortas
-
Kalakutienos pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir nektarinais
-
Pyragas su braškėmis
-
Paprastas šokoladinis pyragas
-
Kisieliaus keksas
-
Vyniotnis su aguonomis
-
Morkų pyragas
-
Varškinis pyragas su obuoliais
-
Pyragaitis
-
Obuolių pyragas
-
Morkų pyragas
-
Šoninės ir svogūnų pyragas
Velykų pyragas
Komentarai:
8
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Grietinė,
3/4 stiklinės -
Cukrus,
7/10 stiklinės -
Krakmolas,
3 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Margarinas,
100 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Citrinų sultys,
1 arbatinis šaukštelis - Razinos
- Riešutai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Trynius išsukame su cukrumi,baltymus išplakame iki tirštų putų.
Sudedame riebalus,suberiame krakmolą, kepimo miltelius.Viską gerai išmaišome,supilame grietinę.Išsuktus trynius permaišome.
Prieš pabaigą maišant dalimis pilti išplaktus baltymus ir miltus.(Aš pilu po 3 šaukštus miltų paskui baltymus, pamaišau ir vėl iš naujo). Supilame citrinos sultis, kvapus ir pasirinktus džiovintus vaisius ir riešutus. O tada supilame viską į riebalais pateptą formą ir kepame.
Reklama:
Komentarai (8)
-
Tai taip
2022-04-13 14:00
Va taip ir rašo ale bele.
-
XxxxproXxxx
2017-03-26 21:42
-
XxxxproXxxx
2017-03-26 21:42
Geras
-
hmmm ??????
2015-04-06 21:21
Ko gero miltų ne du šaukštai, bet 2 stiklinės.
-
EGLE
2015-03-02 16:22
o kaip suprasti receptą 2 šaukštai miltų ,o eigoj pilu po 3 šaukštus miltų ir baltymus ir vėl iš eilės......Tai kiek tų miltų ? ar su 2 šaukštais iškeps pyragas?
-
liu
2010-10-23 19:03
su Velykom! :-D
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...