
Citrininis varškės pyragas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas | citrinos |
200 gramų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus (vanilinis) |
šiek tiek | cukraus pudra |
350 gramų | varškė (liesa) |
1 stiklinė | miltai |
3 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | grietinėlės, 35% (neriebi) |
1 pakelis | pudingas (vanilinis) |
šiek tiek | gervuogės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1.
Citriną nuplauti trinant šepetėliu. Nutarkuoti žieveles. Iš minkštimo išspausti sultis.
2.
Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti. Baltymus plakti, kol susidarys standžios putos.
3.
Trynius išsukti su cukrumi, sudėti varškę, supilti citrinos sultis, suberti žieveles ir išmaišyti. Po truputį supilti grietinėlę ir gerai išsukti.
4.
Suberti miltus, pudingo ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.
5.
Masę sudėti į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Patiekti su uogomis ir susidariusiu jų sirupu.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Greitas pyragėlis
-
Miglės kakavinis pyragas
-
Duona su pomidorais
-
Ypatingas varškės pyragas
-
Paprastas obuolių pyrgas
-
Obuolių pyragas
-
Prancūziškas mėsos pyragas
-
Varškės pyragas
-
Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
-
Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
-
Kriaušių pyragas
-
Slyvų pyragas
-
Vasariškas obuolių pyragas
-
Olandiškas ryžių pyragas
-
Mano pyragas
-
Mielinis kringelis
-
Karamelinis obuolių pyragas su ledais
-
Aguonų pyragas su puta
-
Mielinės bandelės
-
Šokoladinis biskvitas
Citrininis varškės pyragas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Citrinos,
1 vienetas -
Cukrus,
200 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus, vanilinis,
1 arbatinis šaukštelis - Cukraus pudra
-
Varškė, liesa,
350 gramų -
Miltai,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Grietinėlė, 35%, neriebi,
100 gramų -
Pudingas, vanilinis,
1 pakelis - Gervuogės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Citriną nuplauti trinant šepetėliu. Nutarkuoti žieveles. Iš minkštimo išspausti sultis.
Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti. Baltymus plakti, kol susidarys standžios putos.
Trynius išsukti su cukrumi, sudėti varškę, supilti citrinos sultis, suberti žieveles ir išmaišyti. Po truputį supilti grietinėlę ir gerai išsukti.
Suberti miltus, pudingo ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.
Masę sudėti į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Patiekti su uogomis ir susidariusiu jų sirupu.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...