Citrininis varškės pyragas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
| 1 vienetas | citrinos |
| 200 gramų | cukrus |
| 1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
| 1 arbatinis šaukštelis | cukrus (vanilinis) |
| šiek tiek | cukraus pudra |
| 350 gramų | varškė (liesa) |
| 1 stiklinė | miltai |
| 3 vienetai | kiaušiniai |
| 100 gramų | grietinėlės, 35% (neriebi) |
| 1 pakelis | pudingas (vanilinis) |
| šiek tiek | gervuogės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1.
Citriną nuplauti trinant šepetėliu. Nutarkuoti žieveles. Iš minkštimo išspausti sultis.
2.
Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti. Baltymus plakti, kol susidarys standžios putos.
3.
Trynius išsukti su cukrumi, sudėti varškę, supilti citrinos sultis, suberti žieveles ir išmaišyti. Po truputį supilti grietinėlę ir gerai išsukti.
4.
Suberti miltus, pudingo ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.
5.
Masę sudėti į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Patiekti su uogomis ir susidariusiu jų sirupu.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Plokštainis diena-naktis
-
Bananinis tortas-pyragas
-
Paprastasis keksas
-
Bananų pyragas
-
Drėgnas šokoladinis pyragas
-
Varškės pyragas su bananų įdaru
-
Plokštainis su abrikosais ir varške
-
Vyniotinis su aguonomis
-
Kakavinis pyragas su juodais serbentais
-
Varškės apkepas su šokolado glaistu
-
Biskvitas su vyšniomis
-
Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
-
Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
-
Kokosinis pyragas
-
Obuolių pyragas su riešutais
-
Šokoladinis keksas
-
Gaivus tortukas
-
Varškės pyragas su slyvomis
-
Karamelinis pyragas
-
Moliūginis varškės pyragas
Citrininis varškės pyragas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Citrinos,
1 vienetas -
Cukrus,
200 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus, vanilinis,
1 arbatinis šaukštelis - Cukraus pudra
-
Varškė, liesa,
350 gramų -
Miltai,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Grietinėlė, 35%, neriebi,
100 gramų -
Pudingas, vanilinis,
1 pakelis - Gervuogės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Citriną nuplauti trinant šepetėliu. Nutarkuoti žieveles. Iš minkštimo išspausti sultis.
Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti. Baltymus plakti, kol susidarys standžios putos.
Trynius išsukti su cukrumi, sudėti varškę, supilti citrinos sultis, suberti žieveles ir išmaišyti. Po truputį supilti grietinėlę ir gerai išsukti.
Suberti miltus, pudingo ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.
Masę sudėti į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Patiekti su uogomis ir susidariusiu jų sirupu.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
