130 gramų | kvietiniai miltai |
60 gramų | graikiniai riešutai |
60 gramų | sviestas |
120 gramų | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
500 mililitrų | abrikosų (konservuoti) |
675 gramai | varškė (sausa) |
1 valgomasis šaukštas | citrinos (žievelė. tarkuota) |
1 stiklinė | grietinėlės, 35% (plakimui) |
3 valgomieji šaukštai | želatina |
140 mililitrų | citrinų sultys |
Paimti 20x30 cm skardą, patepti sviestu.
Tešlą ant miltais pabarstyto sviestinio popieriaus, pridengus kitu popieriaus lapu iškočioti pagal skardos dydį. Padėti ant skardos, šakute šiek tiek subadyti ir kepti įkaitintoje 180° C orkaitėje apie 20 minučių. Iškepus atvėsinti.
Abrikosus padėti ant sietelio, kad nuvarvėtų.
Varškę permalti mėsmale arba pertrinti per sietą. Sudėti cukrų, supilti citrinos sultis, suberti citrinos žievelę ir viską gerai ištrinti.
Želatiną supilti į dubenėlį ir užpilti vandens, kad išbrinktų.
Paimti 1/2 puoduko abrikosų sirupo ir ant silpnos ugnies pašildyti, sudėti želatiną ir maišant palengva kaitinti, kol želatina ištirps (tik neužvirinti).
Supilti į paruoštą varškę, įberti truputį druskos ir išmaišyti.
Grietinėlę išplakti ir palengva įmaišyti į varškę.
Ant iškepto pagrindo išdėlioti abrikosus ir ant jų paskleisti varškę. Išlyginti ir padėti į šaldytuvą.
Tiekiant į stalą supjaustyti 10x5 cm keturkampiais. Papuošti keliais mėtų lapeliais.
Vietoj abrikosų tinka ir šviežios braškės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių pyragėliai su mėsa
- Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
- Vanilinis obuolių pyragas
- Lengvai pagaminamas pyragas
- Evelinos varškės pyragas
- Šokoladinis pyragas
- Obuolių pyragas
- Ingos pyragas
- Biskvitinis obuolių pyragas
- Šokoladinis pyragas su riešutais
- Varškės ir cinamono vasaros pyragas
- Graikinių riešutų pyragas
- Vištienos pyragas
- Lilės tortas
- Tinginys
- Šokoladionis keksas
- Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
- Kakavinis pyragaitis
- Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
- Šokoladiniai keksiukai
Plokštainis su abrikosais ir varške
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
130 gramų -
Graikiniai riešutai,
60 gramų -
Sviestas,
60 gramų -
Cukrus,
120 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Druska
-
Abrikosai, konservuoti,
500 mililitrų -
Varškė, sausa,
675 gramai -
Citrinos, žievelė. tarkuota,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinėlė, 35%, plakimui,
1 stiklinė -
Želatina,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
140 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus, riešutus, sviestą, cukrų, kiaušinį ir druską greit suminkyti ir, sudėjus į aliuminio foliją, trumpam padėti į šaldytuvą.
Paimti 20x30 cm skardą, patepti sviestu.
Tešlą ant miltais pabarstyto sviestinio popieriaus, pridengus kitu popieriaus lapu iškočioti pagal skardos dydį. Padėti ant skardos, šakute šiek tiek subadyti ir kepti įkaitintoje 180° C orkaitėje apie 20 minučių. Iškepus atvėsinti.
Abrikosus padėti ant sietelio, kad nuvarvėtų.
Varškę permalti mėsmale arba pertrinti per sietą. Sudėti cukrų, supilti citrinos sultis, suberti citrinos žievelę ir viską gerai ištrinti.
Želatiną supilti į dubenėlį ir užpilti vandens, kad išbrinktų.
Paimti 1/2 puoduko abrikosų sirupo ir ant silpnos ugnies pašildyti, sudėti želatiną ir maišant palengva kaitinti, kol želatina ištirps (tik neužvirinti).
Supilti į paruoštą varškę, įberti truputį druskos ir išmaišyti.
Grietinėlę išplakti ir palengva įmaišyti į varškę.
Ant iškepto pagrindo išdėlioti abrikosus ir ant jų paskleisti varškę. Išlyginti ir padėti į šaldytuvą.
Tiekiant į stalą supjaustyti 10x5 cm keturkampiais. Papuošti keliais mėtų lapeliais.
Vietoj abrikosų tinka ir šviežios braškės.