80 gramų | sviestas |
80 gramų | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
200 gramų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
Glajui dar reiks: 100 g cukraus pudros, šaukštas vyšnių antpilo, 1—2 šaukštai vandens.
Greitai užmaišoma tešla. Ji 30 min. palaikoma šaldytuve, kad sustingtų. Sviestas išsukamas su cukrumi ir tryniais, į masę suberiami migdolai, soda, miltai, ir viskas gerai išmaišoma. Pabaigoje sukrečiami su cukrumi išplakti baltymai. Tešla iškočiojama, sudedama į formą, į viršų užlenkiant kraštus. Ant tešlos sukrečiamas kremas. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje valandą.
Cukraus pudra ištirpinama vyšnių antpile (galima vandenyje), ir šiuo sirupu užpilamas dar šiltas tortas.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kakavinis Napoleonas
- Gardus tortas
- Dietiškas torčiukas
- Tortas "Vasaros prisilietimas"
- Maskarponės sūrio ir želė tortas
- Morenginis tortas su žemės riešutais
- Imbierinis tortas Kalėdoms
- Sūrio tortas
- Gaivus varškės tortelaitis
- Tortas Voratinklis
- Vaikiškas meduoliukas
- Tortas "Žvaigždė"
- Sezamo gardumynas
- Kokosinė širdelė šokolade
- Vyniotinis su Filadelfijos sūriu ir vyšniomis
- Gaivus tortas su vyšniomis
- Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''
- Tortas su maskarponės sūriu
- Dr. Oetker glaistytas aviečių tortas
- Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas
Elzaso tortas
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
80 gramų -
Cukrus,
80 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kremui papildomai reiks: 100 g sviesto, 100 g cukraus, 2—3 kiaušiniai, 80 g maltų migdolų, šaukštas smulkiai supjaustytų cukatų, 60 g miltų, šaukštelis geriamosios sodos.
Glajui dar reiks: 100 g cukraus pudros, šaukštas vyšnių antpilo, 1—2 šaukštai vandens.
Greitai užmaišoma tešla. Ji 30 min. palaikoma šaldytuve, kad sustingtų. Sviestas išsukamas su cukrumi ir tryniais, į masę suberiami migdolai, soda, miltai, ir viskas gerai išmaišoma. Pabaigoje sukrečiami su cukrumi išplakti baltymai. Tešla iškočiojama, sudedama į formą, į viršų užlenkiant kraštus. Ant tešlos sukrečiamas kremas. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje valandą.
Cukraus pudra ištirpinama vyšnių antpile (galima vandenyje), ir šiuo sirupu užpilamas dar šiltas tortas.
Komentarai (8)
-
Silva
2009-10-16 22:22
;-) Norejau tik pataisyti,kad tai ne Elzaso pyragas,o Alzaso.
-
Evelina
2009-10-11 18:59
neskanu
-
aukse
2009-06-22 18:03
nestebuklingas nieko ypatingo :-( :-p