
0.5 kilogramo | varškė |
2.5 stiklinės | spelta šviesūs miltai |
2 stiklinės | cukrus |
16 gramų | vanilinis cukrus |
5 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
250 gramų | grietinė |
1 žiupsnelis | cukraus pudra |
Sukame tol kol ištirps cukrus.
Supilame ištirpintą sviestą (truputį reikia pasilikti varškei) ir išmaišome.
Supilame grietinę ir vanilinį cukrų.
Viską labai gerai išmaišome.
Po truputį maišant pilame miltus.
Tešla turi būti kaimiškos grietinės tirštumo.
Į varškę beriame 0,5 stiklinės cukraus, įmušame 1 kiaušinį, pilame truputį lydyto sviesto, vanilinio cukraus.
Viską gerai išmaišome.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūrio ir svogūnų pyragas
-
Tortas-vyniotinis
-
Varškės ir cinamono vasaros pyragas
-
Šokoladinis varškės pyragas
-
Vyšnių tortas
-
Pyragas Velykoms
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Biskvitas su antaniniais obuoliais
-
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
-
Batonas su sūriu ir česnaku
-
Šokoladinė vasara
-
Šokoladinis kriaušių pyragas
-
Varškės-riešutų keksas "Margutis"
-
Varškės pyragas su bananų įdaru
-
Obuolių pyragėliai su cinamonu
-
Pyragas su šonine ir alyvuogėmis
-
Aguoninis biskvitas
-
Tinginys
-
Brownies pyragas (tipiškas Norvegiškas)
-
Šokoladinis biskvitas
Varškės pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Varškė,
0.5 kilogramo -
Spelta šviesūs miltai ,
2.5 stiklinės -
Cukrus,
2 stiklinės -
Vanilinis cukrus,
16 gramų -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Sviestas,
150 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė,
250 gramų -
Cukraus pudra,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
4 kiaušinius išsukame su 1,5 stiklinės cukraus.
Sukame tol kol ištirps cukrus.
Supilame ištirpintą sviestą (truputį reikia pasilikti varškei) ir išmaišome.
Supilame grietinę ir vanilinį cukrų.
Viską labai gerai išmaišome.Į "Speltos" miltus sudedame kepimo miltelius.
Po truputį maišant pilame miltus.
Tešla turi būti kaimiškos grietinės tirštumo.Paruoštą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Pasiruošiam varškę:
Į varškę beriame 0,5 stiklinės cukraus, įmušame 1 kiaušinį, pilame truputį lydyto sviesto, vanilinio cukraus.
Viską gerai išmaišome.Iš varškės formuojame norimo dydžio rutuliukus ir dedame į jau paruoštą pyrago masę.
Pyragą kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą pyragą pabarstome cukraus pudra.