šiek tiek | juodieji pipirai |
1 valgomasis šaukštas | medus |
3 vienetai | gvazdikėliai |
1 vienetas | cinamonas (lazdelės) |
250 mililitrų | vanduo |
250 mililitrų | pienas (nenugriebtas) |
6 vienetai | kardamonas (ankštelės) |
15 gramų | imbieras (šviežias, šaknis) |
2 valgomieji šaukštai | arbatos (arbatžolės, žalios) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | druska (rupi) |
Į piestą sudėti kardamoną ir gvazdikėlius ir grubiai sugrūsti. Cinamoną sulaužyti smulkesniai gabaliukais. Viską, išskyrus arbatžoles ir medų, suberti į vandenį, užvirti ir ant labai mažos ugnies pavirinti 5 min.
Tada suberti arbatžoles ir, nukėlus nuo ugnies, palaikyti dar 5 min. Nukošus visus tirščius, įdėti medų ir užpilti verdančiu pienu. Užkaisti ant ugnies iki virimo, bet neužvirti.
Skanaus ir į sveikatą!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Juoda arbata su citrina ir mėta
- Putino uogų arbata
- Anyžinė skrandžio arbata
- „Masala Chai“ pagal Ritą
- Imbierinė arbata
- Kaulavaisių arbata
- Šalta arbata su citrina
- Juoda arbata su prieskoniais
- Šalta mėtų arbata
- Šalta arbata
- Arvydo Kašmyro arbata „Chai“
- Šaltoji arbata
- Arbata su prieskoniais
- Jaunystės eliksyras
- Žalioji arbatėlė, kojeles sužvarbusiems
- Vitamino C sugrįžimas puodelyje
- Šalta vyšnių arbata
- Karšta naminė arbata su vaflių skanėstu
- Šalta arbata su alkoholiu
- Šalta juodoji avietinė arbata
Arvydo Kašmyro arbata „Chai“
- Paruošimo laikas:
- Juodieji pipirai
-
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Cinamonas, lazdelės,
1 vienetas -
Vanduo,
250 mililitrų -
Pienas, nenugriebtas,
250 mililitrų -
Kardamonas, ankštelės,
6 vienetai -
Imbieras, šviežias, šaknis,
15 gramų -
Arbata, arbatžolės, žalios,
2 valgomieji šaukštai - Muskatas, maltas
- Druska, rupi
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Arbatos „Chai“ receptų įvairovė didelė, bet iš tos gausos prieskonių derinių aš surinkau man labiausiai patinkantį ir nesudėtingą:
Į piestą sudėti kardamoną ir gvazdikėlius ir grubiai sugrūsti. Cinamoną sulaužyti smulkesniai gabaliukais. Viską, išskyrus arbatžoles ir medų, suberti į vandenį, užvirti ir ant labai mažos ugnies pavirinti 5 min.
Tada suberti arbatžoles ir, nukėlus nuo ugnies, palaikyti dar 5 min. Nukošus visus tirščius, įdėti medų ir užpilti verdančiu pienu. Užkaisti ant ugnies iki virimo, bet neužvirti.
Skanaus ir į sveikatą!
Komentarai (8)
-
Zombis
2010-10-26 14:14
TURETU BUT LABAI SKANU, BUTINAI PABANDYSIU.
-
Arvydas Z
2010-10-25 23:31
Angele, aš juk nekomentuoju pradedančiųjų ar nemokšų ketinimų, neniekinu, nepeikiu... Kaip kalba Rytų Išmintis, "jei neturi nieko GERO pasakyti, verčiau patylėk" arba "Kalbėk tik tada, kai Kalba vertingesnė už Tylą".
-
Staras
2010-08-05 23:55
čia slibinų gėrimas.... :-D
-
Arvydas Z
2010-08-01 22:53
Ačiū, mergaitės, už gerus žodžius.
Aš stengiuosi sukūrti įdomesnius patiekalus,kad gaminimas ir mėgavimasis skoniu teiktų džiaugsmą, pasitenkinimą, malonumą.
Susilaukiu ir kritikos, bet, dažniausiai iš tų kurie nemėgsta ir tingi užsiimti šiuo menu.
Margarita, arbatos aštrumas priklauso nuo pipirų kiekio. Jų padauginus bus aštriau, bet persimuš kiti buketo komponentai. Beje, proporcijos koreguotinos pagal vandenį ir komponentų auginimo šalį. Pvz., šafranas iš Ispanijos geresnis už Meksikos ar arabišką, o cinamonas geeriausia iš Indijos, ir t.t.
-
Margarita iš Klaipėdos
2010-08-01 19:18
o arbata nelabai aštri?
-
Mėta
2010-08-01 19:17
Jūs, pone Arvydai, visuomet įdomiais ir gerais receptais pasidalinat c: