
1 vienetas | tešla (lazanijos lakštai, pakelis) |
300 gramų | jautiena (faršas) |
100 gramų | kiauliena (kumpis) |
3 vienetai | morkos (didelės) |
2 vienetai | svogūnai |
1 stiklinė | sultinys |
1 stiklinė | pomidorų padažas |
5 vienetai | pomidorai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | čiobreliai |
šiek tiek | lauro lapų (lapai) |
85 gramai | kvietiniai miltai |
0.5 litro | pienas |
300 gramų | sūris (fermentinis) |
šiek tiek | sviestas |
Bešamelio padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir kepiname iki gražios auksinės spalvos. Tada į keptuve maišant, o paskui ir intensyviai plakant po truputį pilame pakaitintą pieną. Padažą gerai išplakame, jame neturi likti miltų gabalėlių. Pagardiname druska ir pipirais.
Kepimo formos dugną ištepame sviestu. Dugną išklojame pirmu lakštų sluoksniu, dedame įdarą, pilame bešamelio padažą, barstome sūriu. Dedame kitą lakštų sluoksnį ir procesą kartojame. Uždėjus paskutinį lakštų sluoksnį jį ištepame bešamelio padažu ir pabarstome sūriu.
Kepame 40 minučių 200˚C orkaitėje. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Plovas su brokoliais
-
Makaronai su sojos faršu
-
Lazanija su veršiena
-
Ryžių košė su vaisiais
-
Varškės ir ryžių apkepas
-
Tagliatelle su krevetėmis
-
Sūrio ir makaronų apkepas
-
Ryžių ir veršienos blyneliai
-
Paprastoji lazanija
-
Įdaryti makaronų vamzdeliai su pievagrybiais
-
Makaronai su tunu ir baklažanais
-
Makaronų apkepas su sūriu
-
Makaronai su vištiena
-
Spagetti makaronai su mėsos padažu
-
Spagečiai su jautienos ir kiaulienos faršo padažu
-
Makaronų apkepas su obuoliais
-
Makaronai su moliūgu
-
Greiti spagečiai su dešrelėmis
-
Ryžių kepsneliai
-
Pasta su grill baklažanais
Garfildo lazanija

- Paruošimo laikas:
-
Tešla, lazanijos lakštai, pakelis,
1 vienetas -
Jautiena, faršas,
300 gramų -
Kiauliena, kumpis,
100 gramų -
Morkos, didelės,
3 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sultinys,
1 stiklinė -
Pomidorų padažas,
1 stiklinė -
Pomidorai,
5 vienetai - Druska
- Pipirai, juodieji
- Čiobreliai
- Lauro lapai, lapai
-
Kvietiniai miltai,
85 gramai -
Pienas,
0.5 litro -
Sūris, fermentinis,
300 gramų - Sviestas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pakepiname faršą; jį atsidedame. Aliejuje pakepiname supjaustytą svogūną, morkas, į juos sudedame faršą, pjaustytą kumpį, pagardiname druska ir pipirais. Uždengiame dangčiu ir kepame 20 minučių. Tada sudedame pomidorų padažą, pomidorus, troškiname. Po to įpilame sultinį, sudedame prieskoninius augalus. Ant silpnos ugnies troškiname 40 minučių. Išrenkame prieskoninius augalus.
Bešamelio padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir kepiname iki gražios auksinės spalvos. Tada į keptuve maišant, o paskui ir intensyviai plakant po truputį pilame pakaitintą pieną. Padažą gerai išplakame, jame neturi likti miltų gabalėlių. Pagardiname druska ir pipirais.
Kepimo formos dugną ištepame sviestu. Dugną išklojame pirmu lakštų sluoksniu, dedame įdarą, pilame bešamelio padažą, barstome sūriu. Dedame kitą lakštų sluoksnį ir procesą kartojame. Uždėjus paskutinį lakštų sluoksnį jį ištepame bešamelio padažu ir pabarstome sūriu.
Kepame 40 minučių 200˚C orkaitėje. Skanaus!