šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (malti, juodieji) |
9 vienetai | lakštiniai makaronai (lakštai) |
1 vienetas | poras |
1 stiklinė | žirniai (konservuoti) |
500 gramų | kiaulienos faršas |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | kaliaropės |
šiek tiek | prieskoniai (mėsos) |
šiek tiek | petražolės |
100 gramų | sūris (fermentinis) |
6 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | aliejaus |
Morkas ir kaliaropės sutarkuokite žiedeliais ir viską pakepkite su aliejumi. Tuomet apkeptas daržoves sudėkite į puodą, užpilkite truputį vandens, suberkite žirnelius, druskos, pipirų ir troškinkite. Baigdami troškinti įdėkite petražolių.
Kepimo indą ištepkite aliejumi ir dėkite 3 makaronų lakštus (vieną šalia kito). Ant jų sudėkite mėsos įdarą ir patepkite jį 3 šaukštais grietinės. Tada dėkite kitus 3 makaronų lakštus, o ant jų - daržovių įdarą, kurį irgi aptepkite 3 šaukštais grietinės. Vėl dėkite 3 makaronų lakštus, užberkite sutarkuotą fermentinį sūrį ir kepkite orkaitėje apie 1 val. Valgykite karštą.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Makaronai su krevetėmis ir vištiena
- Tagliatelle su grybų padažu
- Pomidorų ir makaronų apkepas
- Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
- Spageti su alyvuogėmis
- Makaronai su faršu
- Jautienos čili su makaronais
- Pasta Marino
- Saidos filė su ryžiais
- Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Sojos faršas su makaronais
- Plovas
- Itališki vamzdeliai su mėsa
- Spageti Carbonara
- Makaronai su vištiena kario padaže
- Kukulaičiai su sultinyje virtais makaronais
- Spagečiai pomidoro
- Makaronų su dešra apkepas
- Makaronai su gražgarsčių pesto padažu ir vyšniniais pomidorais
- Vištienos troškinys
Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
- Paruošimo laikas:
- Druska
- Pipirai, malti, juodieji
-
Lakštiniai makaronai, lakštai,
9 vienetai -
Poras,
1 vienetas -
Žirniai, konservuoti,
1 stiklinė -
Kiaulienos faršas,
500 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Kaliaropės,
1 vienetas - Prieskoniai, mėsos
- Petražolės
-
Sūris, fermentinis,
100 gramų -
Grietinė,
6 valgomieji šaukštai - Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Makaronų lakštus išvirkite pasūdytame vandenyje po 3 lakštus puode, kad nesuliptų. Mėsą pakepkite su trupučiu aliejaus, druska, pipirais bei kitais prieskoniais.
Morkas ir kaliaropės sutarkuokite žiedeliais ir viską pakepkite su aliejumi. Tuomet apkeptas daržoves sudėkite į puodą, užpilkite truputį vandens, suberkite žirnelius, druskos, pipirų ir troškinkite. Baigdami troškinti įdėkite petražolių.
Kepimo indą ištepkite aliejumi ir dėkite 3 makaronų lakštus (vieną šalia kito). Ant jų sudėkite mėsos įdarą ir patepkite jį 3 šaukštais grietinės. Tada dėkite kitus 3 makaronų lakštus, o ant jų - daržovių įdarą, kurį irgi aptepkite 3 šaukštais grietinės. Vėl dėkite 3 makaronų lakštus, užberkite sutarkuotą fermentinį sūrį ir kepkite orkaitėje apie 1 val. Valgykite karštą.
Komentarai (21)
-
laima
2015-08-31 20:29
nu man ptiko super ir seimynai
-
Kriste
2015-03-20 11:31
..Siaip tai tik makaronai italiski, o kad receptas italiskas, net nematau parasyta ;) Ramybes visiems!
-
na jau
2013-09-29 13:32
tik nepasakokit kad tai italiska lazanija.. pirma jie nedada jokiu koliaropiu ir netepa lakstu grietine. nes grietines ner italijoj.. prajuokinot konkreciai
-
gvidas
2011-01-14 11:26
tai geriausias reseptas ;D :super:
-
vaidas100
2010-09-17 14:05
skanuuuuuuuu!!! :super: :super: :-)
-
Francesco
2010-04-13 15:04
Nereikia cia pyktis, bet patiekalus reikia vadinti savo vardais. jei jau dedama riebi kiaule, tai jau negalima vadinti lazanija ir klaidinti zmoniu. Nes uzeina zmogus visa gyvenima kapojes lietuviska maista apsisviest, gali ir "apsidziaugt", kad italiska virtuve artima lietuviskai: kiules farsas, konservuoti zirneliai, grietine :)))) Jums lietuviai butu malonu jei italai savo formume parasytu, kad tai lietuviski cepelinai o tesla butu miltine, jautienos farsas viduje, o viska reiktu valgyt su pomidoru padazu ? :super:
-
Giulia
2010-04-01 14:59
o AS jau ir 10 metu gyvenu toj italijoje :-p ir ka jus ponios norite pasakyti?Jai jums nepatinka sulietuvinti receptai, tai siulau pacioms pakeisti puslapi :taip: galbut ir suklydo,kad uzdejo pavadinima italiska lazagna,bet nematau nieko blogo,kad dadejo kelis ingrediantus. Taip,kad sedekit jus toj italijoj ir maziau gyrkites,kad viska zinote ir ismanote :taip:
-
Linksmute
2010-02-08 19:44
:-D Na ,siaip jau, esu valgiusi italo paruosta labai skania lazanija. Jis sake , kad pagaminti labai gera ir skania lazanija reikia deti keturiu skirtingu rusiu surius ir t.t.. Geros lazanijos pagaminimas , gan brangus malonumas ir t.t. ir bla bla bla. Na gi , gyvenantys Italijoje tautieciai , vietoje to , kad kritikuojate , nors komentaruose pasidalintumete TIKRU ,Tikros lazanijos receptu , su visame pasaulyje issibarsciusiais ir skaniai pavalgyt megstanciais savo gentieciais. :juokauju: :alus:
-
Gedas
2009-11-07 17:56
Cia tikrai ne italiska lazanija, bet receptas visai panasus i paprastaja lazanija, vietoj moncarelos galima deti varske taip pat skaniai gaunasi, o pakepintus svogunus, sampinjonus, baklazanus, morkas ir pora naudoti vietoj darzoviu idaro.
;-)
-
JB
2009-10-18 19:01
nifiga jus italai/itales nesuprantate. tas jusu beshamelis - burzuju ismislas: mes vietoje jo dedame i lazanija spirguciu padaza :-p su zirneliais, rokiskio suris eina vietoje mozarellos, o grietineles mes is viso nepripazistame. :-p :-p :-p :-p :-p :-p :-p :-p