
0.5 kilogramo | mėsa (jautiena ar aviena, nes turi ypatingą skonį ir aromatą; gali būti kiauliena, bet skonis bus skurdesnis) |
2 stiklinės | ryžiai (pagarinti. Skaniau ir sviekiau gelsvi ar rudi) |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | morkos (3 - 4) |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | česnakas |
šiek tiek | paprika |
šiek tiek | karis |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Makaronai su grietinėlės ir mėsos padažu
-
Makaronai su tunu ir baklažanais
-
Naminiai "Pappardelle" makaronai su grybais kumpiu, raudonąją cikorija, špinatais ir grietinėle
-
Pomidorų ir makaronų apkepas
-
Sojos faršas su makaronais
-
Įdaryti makaronai "Cannelloni"
-
Faršu kimšti makaronai
-
Spageti su alyvuogėmis
-
Makaronai su gražgarsčių pesto padažu ir vyšniniais pomidorais
-
Jūreiviški makaronai
-
Spagetti makaronai su mėsos padažu
-
Makaronai su migdolais, sūriu ir žolelėmis
-
Vaikiški pietūs
-
Ryžių makaronai su vištiena ir daržovėmis
-
Makaronai su vištiena
-
Įdaryti makaronų vamzdeliai su pievagrybiais
-
Jolantos sočioji mišrainė
-
Ryžių pudingas
-
Ryžių apkepas su grybais
-
Jautienos čili su makaronais
Uzbekiškas plovas

- Paruošimo laikas:
-
Mėsa, jautiena ar aviena, nes turi ypatingą skonį ir aromatą; gali būti kiauliena, bet skonis bus skurdesnis,
0.5 kilogramo -
Ryžiai, pagarinti. Skaniau ir sviekiau gelsvi ar rudi,
2 stiklinės -
Svogūnai,
2 vienetai -
Morkos, 3 - 4,
2 vienetai - Alyvuogių aliejus
- Juodieji pipirai
- Druska
- Česnakas
- Paprika
- Karis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įpilamas (į puodą ar 'kazaną') alyvų aliejus ir užkaitinamas. Mėsa smulkiai supjaustoma ir gerai apkepinama. Tada dedami susmulkinti svogūnai ir kepinama kartu su mėsa. Kai svogūnai pagelsta, dedama plonais griežinėliais ar šiaudeliais susmulkintos morkos. Kai morkos suminkšteja, užberiama 2 stiklinės ryžių ir užpilama 4 stiklinės vandens. Viskas permaišoma, galima sudėti prieskonius pagal skonį (druska, šv. malti pipirai, kario milteliai, paprikos milteliai, kelios skiltelės česnako) ir verdama apie 20 minučių. Jei ryžiai sugėrė perdaug vandens, įpilama papildomai, kad nebūtų per sausas plovas. SKANAUS
Komentarai (17)
-
virginija
2015-11-21 06:56
Bandydim daryti.
-
J
2015-10-31 14:54
Man tie rudi ryziai net par 2 val neissitusino. Ir skonis prastesnis nei baltu. nusivyliau
-
Jule
2015-10-14 17:50
Taip, tai plovas.Galetu buti Onutes, mamos ar Petrutes, bet tik ne uzbekiskas.
-
Zira
2015-09-15 23:23
O kur kuminas, raugerškis, razinos? Pirma apkepinami svogūnai, po to dedama mėsa ir po to morkos.Česnakas dedamas visa galva, apvalyta tik nuo nešvarumų ir į skilteles nedalinama.
-
Ošpaz
2015-09-15 23:17
Atsakau "kike".Ryžiai gerai perplaunami kelis kartus šaltu vandeniu, kad neliktų krakmolo.
-
kike
2015-09-08 11:52
O ryžius reikia mirkyti ar ne?
-
IRINA
2015-08-10 23:32
Nu ir prajuokino su savu uzbekisku plovu kuris paruosiamas per 20 min Tikro uzbekisko plovo pagaminimas uztrunka 2 val
-
AWA
2015-07-17 15:25
Viskas gerai,tik,kaip jau kažkas minėjo-NEMAIŠOME!Ir receptą galiu supaprastinti pagal ingredientų kiekį:mėsos,morkų,svogunų,ryžių naudojame identišką kiekį-visko po lygiai.Dar nepamaišo saujelė razinų.Česnako galvutės kišamos į ryžius neluptos!
-
Nesvarbu
2015-02-23 17:48
Virvai tu zinovai,paimk ir savo recepta parasyk,o ne p...sk prota gudruti tu. Nepatinka neskaityk
-
vadis
2015-01-24 01:44
I uzbekija nuvaziuokit,o tada komentuokit ir receptus rasykit.