
5 vienetai | pomidorai | |
1 vienetas | baklažanai | |
0.25 vieneto | rausvieji svogūnai | |
0.5 vieneto | poras | |
8 vienetai | alyvuogių | |
4 skiltelės | česnakas | |
1 valgomasis šaukštas | vyno actas | |
1 valgomasis šaukštas | parmezano sūris | |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų pasta | |
1 valgomasis šaukštas | prieskoniai salotoms | |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | čiobreliai | |
Tešlai: | ||
1.5 stiklinės | miltai | |
4 vienetai | kiaušiniai | |
5 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus | |
šiek tiek | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Spageti su pievagrybiais ir daržovėmis
-
Ryžiai su kiaušiniais
-
Jūreiviški makaronai
-
Olandiškas ryžių apkepas
-
Garfildo lazanija
-
Ryžių pyragas su silke
-
Vaikiški pietūs
-
Makaronai su grietinėlės ir mėsos padažu
-
Mėsos kukuliai pomidorų padaže
-
Kukulaičiai su sultinyje virtais makaronais
-
Keptos makaronų kriauklelės su sūrio padažu
-
Kepti suktinukai "Spring rolls" su daržovėmis ir stikliniais makaronais
-
Pomidorų ir makaronų apkepas
-
Tagliatelle Bolognese
-
Ryžių ir veršienos blyneliai
-
Makaronų apkepas
-
Makaronų su dešra apkepas
-
Vištienos ir ryžių troškinys
-
Makaronų apkepas (pigus ir skanus)
-
Ryžių kepsneliai
Pasta su grill baklažanais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Pomidorai,
5 vienetai -
Baklažanai,
1 vienetas -
Rausvieji svogūnai,
1/4 vieneto -
Poras,
0.5 vieneto -
Alyvuogės,
8 vienetai -
Česnakas,
4 skiltelės -
Vyno actas,
1 valgomasis šaukštas -
Parmezano sūris,
1 valgomasis šaukštas -
Pomidorų pasta,
1 valgomasis šaukštas -
Prieskoniai salotoms,
1 valgomasis šaukštas -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Čiobreliai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Miltai,
1.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
5 valgomieji šaukštai - Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus paskirstyti ant švaraus paviršiaus, padaryti griovelį, į jį įmušti kiaušinį. Berti druskos, Pilti vandens, aliejaus.
Tešlą išminkyti.
Tešlą dėti į švarų dubenį, uždengti plėvelę. 1 valandą palaikyti šaldytuve.
Baklažaną supjaustyti išilgai.
Baklažaną kepti 1 minutę iš abiejų pusių ant įkaitinto griliaus.
Iškepusius baklažanus apibarstyti itališkais prieskoniais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi. supjaustyti smulkesnėmis juostelėmis.
Česnakus, svogūną, porus susmulkinti. Pagardinti pipirais, čiobreliais.
Pomidorus supjaustyti. Pagardinti itališkais salotų prieskoniais, druska.
Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejaus. Sudėti česnakus, svogūnus, porą.
Šiek tiek apkepinus, sudėti pomidorus. Pilti vyno actą. Uždengti dangčiu ir kelias minutes patroškinti.
Alyvuoges susmulkinti, sudėti į keptuvę su pomidorais. Sudėti baklažanus. Pilti pomidorų pastą. Troškinti apie 10 minučių.
Makaronų tešlą leidžiame per makaronų mašinėlę.
Formuojame makaronus.
Makaronus dedame į verdantį vandenį. Verdame apie 4 minutes.
Makaronus dedame į keptuvę su daržovėmis. Išmaišome. Ant viršaus užtarkuojame sūrio.
Lėkštę apibrastome itališkais salotų prieskoniais.
Makaronus dedame į lėkštę ir paskaniname dar žiupsneliu itališkų prieskonių.