
800 gramų | veršienos faršas |
300 gramų | sūris (fermentinis) |
8 vienetai | sūris (lazdelės) |
100 gramų | mocarela sūris |
250 gramų | makaronai (lakštiniai) |
1 vienetas | svogūnai |
4 skiltelės | česnakas |
10 vienetų | pievagrybiai |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
šiek tiek | čiobreliai |
šiek tiek | petražolės |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų pasta |
1 litras | pomidorai (tyrė) |
1 litras | pienas |
100 gramų | sviestas |
100 gramų | kvietiniai miltai |
Mėsos padažas. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus. Apkepinkite aliejuje su čiobreliais ir pjaustytais pievagrybiais, kol pagels. Dėkite maltą mėsą ir viską kartu kepkite puode, kol išgaruos skystis ir mėsa taps sausa. Tuomet pilkite pomidorų tyrę, dėkite pomidorų pastos, druskos, pipirų ir virkite, kol nugaruos šiek tiek skysčio.
Paruošimas. Į gilią kepimo formą dėkite sluoksnius tokia tvarka: pieno padažas, makaronai, mėsos makaronai, pieno padažas, sūrio lazdelės ir petražolės, makaronai, mėsos padažas, makaronai, pieno padažas, tarkuotas sūris.
Įkaitinkite orkaitę iki 160° arba 170° karščio ir dėkite kepti. Kepkite apie valandą, kol apskrus. Iškepus valgykite iškarto, bet galima palikti gabalėlį ir kitai dienai.
Makaronų patiekalas paruoštas!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiauliena su ryžiais ir ananasais
-
Rizotas su baravykais
-
Makaronų apkepas (pigus ir skanus)
-
Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
-
Spageti su lašiša ir krevetėmis
-
Graikiški spagečiai su malta mėsa
-
Varškės ir ryžių apkepas
-
Makaronai su sojos faršu
-
Spagečiai pomidoro
-
Makaronų apkepas su kalakutiena
-
Makaronų su dešra apkepas
-
Makaronų apkepas su pievagrybiais
-
Itališki vamzdeliai su mėsa
-
Ryžių apkepas su grybais
-
Ukrainietiškas ryžių apkepas
-
Makaronai su faršu
-
Pasta Marino
-
Lazaninis makaronų apkepas
-
Makaronai su faršu
-
Makaronų ir sūrio apkepas
Lazanija su veršiena

- Paruošimo laikas:
-
Veršienos faršas,
800 gramų -
Sūris, fermentinis,
300 gramų -
Sūris, lazdelės,
8 vienetai -
Mocarela sūris,
100 gramų -
Makaronai, lakštiniai,
250 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
4 skiltelės -
Pievagrybiai,
10 vienetų - Aliejus
- Druska
- Kvapieji pipirai
- Čiobreliai
- Petražolės
-
Pomidorų pasta,
2 valgomieji šaukštai -
Pomidorai, tyrė,
1 litras -
Pienas,
1 litras -
Sviestas,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieno padažas. Užvirkite pieną, įdėkite druskos, pipirų. Puode arba keptuvėje išlydykite sviestą ir sumaišykite su miltais. Sviesto ir miltų mišinį dėkite į kaitinamą pieną ir maišykite, kol sutirštės.
Mėsos padažas. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus. Apkepinkite aliejuje su čiobreliais ir pjaustytais pievagrybiais, kol pagels. Dėkite maltą mėsą ir viską kartu kepkite puode, kol išgaruos skystis ir mėsa taps sausa. Tuomet pilkite pomidorų tyrę, dėkite pomidorų pastos, druskos, pipirų ir virkite, kol nugaruos šiek tiek skysčio.
Paruošimas. Į gilią kepimo formą dėkite sluoksnius tokia tvarka: pieno padažas, makaronai, mėsos makaronai, pieno padažas, sūrio lazdelės ir petražolės, makaronai, mėsos padažas, makaronai, pieno padažas, tarkuotas sūris.
Įkaitinkite orkaitę iki 160° arba 170° karščio ir dėkite kepti. Kepkite apie valandą, kol apskrus. Iškepus valgykite iškarto, bet galima palikti gabalėlį ir kitai dienai.
Makaronų patiekalas paruoštas!