| 40 gramų | miltai (kvietiniai) |
| 2 vienetai | svogūnai |
| 12 vienetų | lakštiniai makaronai (lakštai) |
| 4 vienetai | pomidorai |
| 800 gramų | lašiša (filė) |
| 4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
| 50 gramų | petražolės |
| 300 gramų | sūris (brinzos) |
| 40 gramų | sviestas |
| 250 mililitrų | vynas (baltas) |
| 500 mililitrų | sultinys |
| 200 gramų | grietinė |
| šiek tiek | muskatas (tarkuotas) |
| šiek tiek | druska |
Kepimo formą ištepti sviestu. Įpilti nedaug padažo ir įkloti 4 lazanijos lakštus, juos aptepti padažu. Ant jų dėti sluoksnį baklažanų, apibarstyti 1/3 sūrio, žalumynais, dėti sluoksnį žuvies, cukinijų ir griežinėliais supjaustytų pomidorų, vėl palaistyti padažu, uždėti 4 lazanijos lakštus ir sluoksniuoti iš naujo. Paskutinis sluoksnis – keturi lazanijos lakštai, ant kurių supilti likusį padažą, apibarstyti sūriu ir žalumynais. Lazaniją kepti 30 min. 220°C orkaitėje. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvies kotletai
-
Prancūziški žuvies suktinukai su varškės sūriu
-
„Farfalle“ makaronai su jūros gėrybėmis
-
Karpis, šutintas aluje
-
Žuvis ekvadorietiškai kokosų pieno padaže
-
Orkaitėje kepta lašiša
-
Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
-
Saldžiarūgštė silkė
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Virta žuvis tešloje
-
Jūros lydeka su kuskusu
-
Kepti karpiai
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Džiūvėsiuose kepta žuvis
-
Virta žuvis tešloje
-
Žuvis ant grilio
-
Tradicinė dvaro žuvis adventui
-
Žuvis su migdolais
-
Jūreivio sapnas
-
Žuvis padaže
Lazanija su lašiša
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Miltai, kvietiniai,
40 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Lakštiniai makaronai, lakštai,
12 vienetų -
Pomidorai,
4 vienetai -
Lašiša, filė,
800 gramų -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Petražolės,
50 gramų -
Sūris, brinzos,
300 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Vynas, baltas,
250 mililitrų -
Sultinys,
500 mililitrų -
Grietinė,
200 gramų - Muskatas, tarkuotas
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cukinijas ir baklažanus supjaustyti griežinėliais, apibarstyti druska ir palikti 10 min., paskui pakepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Padažui susmulkintus svogūnus pakepinti 40 g sviesto, suberti ir paskrudinti miltus, o paskui įmaišyti vyną, sultinį, grietinę, pagardinti prieskoniais.
Kepimo formą ištepti sviestu. Įpilti nedaug padažo ir įkloti 4 lazanijos lakštus, juos aptepti padažu. Ant jų dėti sluoksnį baklažanų, apibarstyti 1/3 sūrio, žalumynais, dėti sluoksnį žuvies, cukinijų ir griežinėliais supjaustytų pomidorų, vėl palaistyti padažu, uždėti 4 lazanijos lakštus ir sluoksniuoti iš naujo. Paskutinis sluoksnis – keturi lazanijos lakštai, ant kurių supilti likusį padažą, apibarstyti sūriu ir žalumynais. Lazaniją kepti 30 min. 220°C orkaitėje. Skanaus!
