![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
1 arbatinis šaukštelis | cukrus (arba medus) |
1.5 kilogramo | karpis |
šiek tiek | prieskoniai (žuviai) |
10 gramų | druska |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios |
1 skiltelė | česnakas |
0.5 vieneto | citrinos |
Karpį marinuoju ištrynęs žuvies prieskoniais (pusę pakelio), druska, garstyčiomis, česnaku, citrinos sultimis ir cukrumi arba medumi. Geriausia užmarinuoti iš vakaro. Kepama 180° C orkaitėje apie 1,5 valandos. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tešloje kepta silkė
-
Virta žuvis tešloje
-
Menkės kotletukai
-
Kepta stinta
-
Paltusas (juodasis) su daržovėmis
-
Keptos midijos su sūriu
-
Lašiša grietinėlės padaže
-
Krevečių užkepėlė
-
Žuvis su brokoliais
-
Keptas karšis
-
Sicilijos ešerys
-
ZIGMO lašišos kepsnys su Dižono garstyčiomis
-
Karpis grilyje su Kotanyi prieskoniais
-
Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
-
Rūkytas Karpis
-
Karosai grietinėje
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
-
Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
-
Kepta lydeka su daržovėmis
-
Žuvų piršteliai (naminiai)
Karpis pietums
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus, arba medus,
1 arbatinis šaukštelis -
Karpis,
1.5 kilogramo - Prieskoniai, žuviai
-
Druska,
10 gramų -
Garstyčios,
1 valgomasis šaukštas -
Česnakas,
1 skiltelė -
Citrinos,
0.5 vieneto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Maždaug 1,5 kg dydžio karpiui, išėmęs vidurius, nupjaunu uodegą, pelekus ir galvą. Šie produktai skirti žuvienei, kuri gaminama labai paprastai: į verdantį sultinį dedu šiek tiek morkų, bulvių ir 2-4 šaukštus ryžių. Paskaninama trupučiu druskos, žuvies prieskonių, žiupsneliu petražolių. Baigiant virti, reiktų įdėti porą šaukštų grietinės.
Karpį marinuoju ištrynęs žuvies prieskoniais (pusę pakelio), druska, garstyčiomis, česnaku, citrinos sultimis ir cukrumi arba medumi. Geriausia užmarinuoti iš vakaro. Kepama 180° C orkaitėje apie 1,5 valandos. Skanaus!
Komentarai (8)
-
[email protected]
2017-11-18 15:58
Karpis
-
Maria
2015-12-10 22:14
Labai gerai
-
O
2013-11-15 11:10
AR NEPERDAUG 1,5 val.juk zuvis greit iskepa,nu gal kad didele
-
(anonimas)
2012-01-24 15:28
:super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super:
Mldc! :-D
-
(anonimas)
2011-09-26 00:20
užmarinavau. marinadą patobulinau trupučiu majonezo, krienų, klevų sirupu ir keliais lašeliais sauso vyno. Rytoj kepsiu.