
500 gramų | žuvis (malta) | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
50 gramų | batonas | |
50 mililitrų | pienas | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
1 žiupsnelis | žuvies prieskonių | |
Pabarstymui: | ||
1 sauja | džiūvėsėliai | |
Įdarui: | ||
150 gramų | žirneliai | |
1 vienetas | svogūnai | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Afrikinis šamas orkaitėje su daržovėmis
-
Žuvies blyneliai
-
Įdaryta lydeka
-
Lašiša su citrina
-
Keptas upėtakis
-
Jūreivio sapnas
-
Norvegiška menkė vasariškai
-
Menkė tešloje
-
Kepta lydeka su daržovėmis
-
Žuvies pyragas
-
Žuvis tešloje
-
Kepta plekšnė padaže
-
Itališki koldūnai
-
Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
-
Lašišos faršo kepsneliai
-
Lašiša su daržovėmis
-
Šutintas upėtakis
-
Troškinta menkė (ubagiškai)
-
Menkė su krienais ir grietine
-
Žuvies kukuliai
Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Žuvis, malta,
500 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Batonas,
50 gramų -
Pienas,
50 mililitrų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Žuvies prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Džiūvėsėliai,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Žirneliai,
150 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminame įdarą: svogūną smulkiai supjaustome ir kepame, kol gražiai pagelsta.
Neatšildytus žirnelius beriame į verdanti vandenį, dar kartą užviriname ir verdame 3 minutes nuo užvirimo. Beriame į kiaurasamtį ir perliejame šaldu vandeniu - taip jie išlaikys sodrią žalią spalvą.
Žirnelius sumaišome su svogūnais ir sumalame blenderiu. Įberiame druskos, pipirų pagal skonį.
Ruošiame maltinukus: batoną užpilame pienu ir paliekame, kad suminkštėtų.
Į mėsmale arba kombainu sumaltą žuvį sudedame nuspaustą batoną, išplaktą kiaušinį, druską pipirus, prieskonius.
Jei naudosite šaldytą žuvį, prieš maldami labai gerai nuspauskite vandenį, kad faršas laikytų savo formą. Jei visgi faršas per minkštas - įberkite džiūvėsėlių.
Imame maždaug delno dydžio faršo gabalėlį, suplojame, dedame arbatinį šaukštelį įdaro ir, užspaudę kraštus, formuojame pailgą maltinuką. Apvoliojame džiūvėsėliuose.
Kepame įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kol abi pusės gražiai apskrunda. Skanaus!