140 gramų | lašiša (filė be odos) |
80 gramų | starkis |
0.5 vieneto | kiaušiniai |
šiek tiek | prieskoniai (žuvies) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Padažas:
- Šafranas – 0,01g
- Grietinėlė – 50g
- Citrina – 1vnt.
- Druska, pipirai
Įdaryti pievagrybiai:
- Pievagrybiai – 5vnt.
- Grietinėlė – 20g
- Sūdyta lašiša – 40g
- Kietasis sūris – 20g
Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė sutrinkite elektriniu maišytuvu, įdėkite išplaktą pusę kiaušinio, piene pamirkytą batoną be plutelės, supilkite grietinėlę ir vėl sutrinkite. Įberkite druskos, pipirų ir žuvų prieskonių. Sterkų masę įdėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite ant lašišų filė. Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 7-12 minučių.
Paruoškite padažą:
Vandenyje ištirpinkite šafraną, įpilkite grietinėlės, užvirinkite, įspauskite citrinų sulčių, įberkite druskos ir pipirų.
Pagaminkite pievagrybius:
Nuplaukite, nulupkite galvutes ir nupjaukite kotelius. Į išplaktą grietinėlę įdėkite smulkiai sukapotas sūdytas lašišas, įtarkuokite kietojo sūrio, išmaišykite ir šia mase įdarykite pievagrybių galvutes. Ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio. Pievagrybius kepkite orkaitėje 10-15 minučių.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptas starkis
- Lašiša su daržovėmis ir apelsinu
- Redos lašiša
- Jūros lydeka su kuskusu
- Lašiša su daržovėmis ir grybais
- Tuno blyneliai
- Karališkoji silkė
- Ant garų kepta lašiša su prieskoniais
- Kepta skumbrė
- Žuvies blynukai
- Sardelės apsuktos bekonu
- Kepta žuvis su daržovėmis
- Lašiša su daržovėmis
- Kepta žuvis jogurto padaže
- Keptas karpis Kūčioms
- Plekšnė su špinatais ir feta
- Rūkytos žuvies užkepėlė
- Keptas upėtakis
- Lazanija su lašiša
- Lynas, keptas su džiūvėsėliais
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
- Paruošimo laikas:
-
Lašiša, filė be odos,
140 gramų -
Starkis,
80 gramų -
Kiaušiniai,
0.5 vieneto - Prieskoniai, žuvies
- Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais, patiekiamas su šafrano padažu ir kietuoju sūriu apkeptais pievagrybiais.
Padažas:
- Šafranas – 0,01g
- Grietinėlė – 50g
- Citrina – 1vnt.
- Druska, pipirai
Įdaryti pievagrybiai:
- Pievagrybiai – 5vnt.
- Grietinėlė – 20g
- Sūdyta lašiša – 40g
- Kietasis sūris – 20g
Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė sutrinkite elektriniu maišytuvu, įdėkite išplaktą pusę kiaušinio, piene pamirkytą batoną be plutelės, supilkite grietinėlę ir vėl sutrinkite. Įberkite druskos, pipirų ir žuvų prieskonių. Sterkų masę įdėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite ant lašišų filė. Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 7-12 minučių.
Paruoškite padažą:
Vandenyje ištirpinkite šafraną, įpilkite grietinėlės, užvirinkite, įspauskite citrinų sulčių, įberkite druskos ir pipirų.
Pagaminkite pievagrybius:
Nuplaukite, nulupkite galvutes ir nupjaukite kotelius. Į išplaktą grietinėlę įdėkite smulkiai sukapotas sūdytas lašišas, įtarkuokite kietojo sūrio, išmaišykite ir šia mase įdarykite pievagrybių galvutes. Ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio. Pievagrybius kepkite orkaitėje 10-15 minučių.
Skanaus!
Komentarai (3)
-
jurgita
2012-09-25 15:13
Gardumelis, mmm..