Išvirti aštriame prieskonių nuovire menkės gabaliukai sudedami į keptuvę ar ugniai atsparų stiklinį indą, aplink apdedami virtų bulvių gabalėliais, užpilami padažu, apibarstomi džiūvėsėliais, pasūdomi, aplaistomi ištirpintu sviestu arba aliejumi ir iškepami.
Žuvis patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Taip galima paruošti ir lydeką, sterką arba šamą.
Padažui smulkinti svogūnai su grybais pakepinami, kol paruduos, tuomet įdedama šiek tiek grietinės ir dar pakepinama apie minutę.

Menkės apkepas su grybais
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
250 gramų | menkės (be kaulų) |
1 vienetas | svogūnai |
100 gramų | grybai |
3 vienetai | bulvių |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | prieskoniai (žuvies) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lašiša su krapų padažu
-
Skumbrė mikrobanginėje
-
Ant garų kepta lašiša su prieskoniais
-
Keptuvėje kepti traškūs ešeriai
-
Kepta lašiša
-
Spageti su krevetėmis
-
Žuvies kepsneliai
-
Kepta žuvis
-
Keptas karpis Kūčioms
-
Lašiša grietinėlės padaže
-
Karpis, šutintas aluje
-
Džiūvėsiuose kepta žuvis
-
Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
-
Folijoje kepta žuvis
-
Farširuota lydeka
-
Žuvies ir pupelių blynai
-
Įdaryti kalmarai
-
Lašiša su kuskuso kruopomis ir keptomis daržovėmis
-
Troškintas karpis raudonajame padaže
-
Žuvies kukuliai
Menkės apkepas su grybais
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Menkės, be kaulų,
250 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grybai,
100 gramų -
Bulvės,
3 vienetai -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto - Juodieji pipirai
- Druska
- Prieskoniai, žuvies
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvirti aštriame prieskonių nuovire menkės gabaliukai sudedami į keptuvę ar ugniai atsparų stiklinį indą, aplink apdedami virtų bulvių gabalėliais, užpilami padažu, apibarstomi džiūvėsėliais, pasūdomi, aplaistomi ištirpintu sviestu arba aliejumi ir iškepami.
Žuvis patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Taip galima paruošti ir lydeką, sterką arba šamą.
Padažui smulkinti svogūnai su grybais pakepinami, kol paruduos, tuomet įdedama šiek tiek grietinės ir dar pakepinama apie minutę.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...