Išvirti aštriame prieskonių nuovire menkės gabaliukai sudedami į keptuvę ar ugniai atsparų stiklinį indą, aplink apdedami virtų bulvių gabalėliais, užpilami padažu, apibarstomi džiūvėsėliais, pasūdomi, aplaistomi ištirpintu sviestu arba aliejumi ir iškepami.
Žuvis patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Taip galima paruošti ir lydeką, sterką arba šamą.
Padažui smulkinti svogūnai su grybais pakepinami, kol paruduos, tuomet įdedama šiek tiek grietinės ir dar pakepinama apie minutę.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Menkės apkepas su grybais
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
250 gramų | menkės (be kaulų) |
1 vienetas | svogūnai |
100 gramų | grybai |
3 vienetai | bulvių |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | prieskoniai (žuvies) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
„Farfalle“ makaronai su jūros gėrybėmis
-
Pomidorų padaže keptas šamas
-
Karališkoji silkė
-
Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
-
Silkė su svogūniukais
-
Žuvis tešloje
-
Firmiški žuvies kepsniukai
-
Rūkyti naminiai vijūnai
-
Tešloje kepta silkė
-
Margaritos žuvies apkepas
-
Žuvis su garstyčiomis
-
Kalmarų žiedai tešloje
-
Keptas karpis pomidorų padaže
-
Kepti ešeriukai su svogūnų laiškų ir paprikos užklotu
-
Kepta jūros ešerio filė su grikiais
-
Išmarinuota žuvis
-
Žuvies kotletai
-
Lašiša su citrina
-
Žuvies paplotėliai
-
Troškintas lynas
Menkės apkepas su grybais
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Menkės, be kaulų,
250 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grybai,
100 gramų -
Bulvės,
3 vienetai -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto - Juodieji pipirai
- Druska
- Prieskoniai, žuvies
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvirti aštriame prieskonių nuovire menkės gabaliukai sudedami į keptuvę ar ugniai atsparų stiklinį indą, aplink apdedami virtų bulvių gabalėliais, užpilami padažu, apibarstomi džiūvėsėliais, pasūdomi, aplaistomi ištirpintu sviestu arba aliejumi ir iškepami.
Žuvis patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Taip galima paruošti ir lydeką, sterką arba šamą.
Padažui smulkinti svogūnai su grybais pakepinami, kol paruduos, tuomet įdedama šiek tiek grietinės ir dar pakepinama apie minutę.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...