500 gramų | žuvis (filė) |
1 valgomasis šaukštas | ryžiai (miltai) |
3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
3 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
1 arbatinis šaukštelis | baltas vynas |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | paprika |
1 vienetas | salierai (šaknelė) |
Žuvies filė supjaustoma piršto storio juostelėmis. Iš ryžių ir kvietinių miltų paruošiama tiršta tešla. Į ją supilamas baltymas, įpilama vyno ir truputį vandens. (Baltymas prieš tai sumaišomas su vandeniu ir 3 dienas palaikomas šaltoje vietoje.) Svogūnai supjaustomi griežinėliais, pipirai — juostelėmis, salierai — mažais kubeliais. Žuvis ir kiti produktai suvilgomi tešloje ir iškepami keptuvėje.
Padažui imbieras smulkiai sukapojamas ir išverdamas truputyje vandens. Įpilama vyno, suberiami prieskoniniai žalumynai. Padažas nuo ugnies nukeliamas, atšaldomas, sumaišomas su sutarkuotais ridikais ir išdalijamas porcijomis į nedidelius dubenėlius. Jame suvilgoma kepta žuvis ir daržovės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptas karpis pomidorų padaže
- Žuvis su alyvuogėmis
- Tuno blyneliai
- Pomidorų padaže keptas šamas
- Kepta jūros ešerio filė su grikiais
- Karpis grilyje su Kotanyi prieskoniais
- Žuvų piršteliai (naminiai)
- Menkės kotletukai su baravykais
- Lašiša su krapų padažu
- Saidos filė su ryžiais
- Lašišos užkandėlė
- Saldžiarūgštė silkė
- Šamų kotletukai
- Lynas, keptas ant grotelių
- Marinuota stinta
- Jūros lydeka Graikiškai
- Lašiša su citrina
- Midijos su špinatais
- Kepta žuvis jogurto padaže
- Bulviniai blynai su lašiša
Žuvies filė
- Paruošimo laikas:
-
Žuvis, filė,
500 gramų -
Ryžiai, miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai, baltymai,
3 vienetai -
Baltas vynas,
1 arbatinis šaukštelis -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika,
2 vienetai -
Salierai, šaknelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reikės: 3—4 šaukštai vyno, truputį marinuoto imbiero, 3 šaukštai sojos padažo, 150 ml vandens, vidutinio dydžio ridikas.
Žuvies filė supjaustoma piršto storio juostelėmis. Iš ryžių ir kvietinių miltų paruošiama tiršta tešla. Į ją supilamas baltymas, įpilama vyno ir truputį vandens. (Baltymas prieš tai sumaišomas su vandeniu ir 3 dienas palaikomas šaltoje vietoje.) Svogūnai supjaustomi griežinėliais, pipirai — juostelėmis, salierai — mažais kubeliais. Žuvis ir kiti produktai suvilgomi tešloje ir iškepami keptuvėje.
Padažui imbieras smulkiai sukapojamas ir išverdamas truputyje vandens. Įpilama vyno, suberiami prieskoniniai žalumynai. Padažas nuo ugnies nukeliamas, atšaldomas, sumaišomas su sutarkuotais ridikais ir išdalijamas porcijomis į nedidelius dubenėlius. Jame suvilgoma kepta žuvis ir daržovės.