
500 gramų | žuvis (filė) |
1 valgomasis šaukštas | ryžiai (miltai) |
3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
3 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
1 arbatinis šaukštelis | baltas vynas |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | paprika |
1 vienetas | salierai (šaknelė) |
Žuvies filė supjaustoma piršto storio juostelėmis. Iš ryžių ir kvietinių miltų paruošiama tiršta tešla. Į ją supilamas baltymas, įpilama vyno ir truputį vandens. (Baltymas prieš tai sumaišomas su vandeniu ir 3 dienas palaikomas šaltoje vietoje.) Svogūnai supjaustomi griežinėliais, pipirai — juostelėmis, salierai — mažais kubeliais. Žuvis ir kiti produktai suvilgomi tešloje ir iškepami keptuvėje.
Padažui imbieras smulkiai sukapojamas ir išverdamas truputyje vandens. Įpilama vyno, suberiami prieskoniniai žalumynai. Padažas nuo ugnies nukeliamas, atšaldomas, sumaišomas su sutarkuotais ridikais ir išdalijamas porcijomis į nedidelius dubenėlius. Jame suvilgoma kepta žuvis ir daržovės.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvis tešloje
-
Keptos midijos su sūriu
-
Saldžiarūgštė silkė
-
„Farfalle“ makaronai su jūros gėrybėmis
-
Lašiša su kuskuso kruopomis ir keptomis daržovėmis
-
Išmarinuota žuvis
-
Menkė garuose
-
Kepta balta žuvis (Tilapia)
-
Saidos filė su ryžiais
-
Kepta lydeka su daržovėmis
-
Pomidorų padaže keptas šamas
-
Kalmarų žiedai tešloje
-
Virtas karšis
-
Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru
-
Kepta lašiša tešloje
-
Farširuota lydeka
-
Pieniška moliūgų sriuba
-
Kepta lašiša su svogūnais ir sūriu
-
Žuvis su daržovėmis
-
Kepta stinta
Žuvies filė

- Paruošimo laikas:
-
Žuvis, filė,
500 gramų -
Ryžiai, miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai, baltymai,
3 vienetai -
Baltas vynas,
1 arbatinis šaukštelis -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika,
2 vienetai -
Salierai, šaknelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reikės: 3—4 šaukštai vyno, truputį marinuoto imbiero, 3 šaukštai sojos padažo, 150 ml vandens, vidutinio dydžio ridikas.
Žuvies filė supjaustoma piršto storio juostelėmis. Iš ryžių ir kvietinių miltų paruošiama tiršta tešla. Į ją supilamas baltymas, įpilama vyno ir truputį vandens. (Baltymas prieš tai sumaišomas su vandeniu ir 3 dienas palaikomas šaltoje vietoje.) Svogūnai supjaustomi griežinėliais, pipirai — juostelėmis, salierai — mažais kubeliais. Žuvis ir kiti produktai suvilgomi tešloje ir iškepami keptuvėje.
Padažui imbieras smulkiai sukapojamas ir išverdamas truputyje vandens. Įpilama vyno, suberiami prieskoniniai žalumynai. Padažas nuo ugnies nukeliamas, atšaldomas, sumaišomas su sutarkuotais ridikais ir išdalijamas porcijomis į nedidelius dubenėlius. Jame suvilgoma kepta žuvis ir daržovės.