Pasirinktą žuvį išdarinėkite ir gerai nuplaukite.
Nusausinę gerai įtrinkite smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Jei turite laiko marinuokite apie 1 valandą.
Po to kepkite žuvį grilyje arba orkaitėje (180 laipsnių 1h).
Pakepinkite smulkiai pjaustytus šalotinius svogūnus svieste, užpilkite juos konjaku ir padeginkite. Palaukite, kol baigs liepsnoti. Alkoholis kaitinamas išgaruoja ir lieka nuostabus aromatas.
Pilkite grietinėlę, berkite ciberžolės, druskos, juodųjų pipirų.
Patiekite ant neįprastos medinės ar molinės lėkštės, puošdami šviežiomis žolelėmis ar citrina.
Užkepta žuvis su konjako padažu
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1 vienetas | žuvis |
2 skiltelės | česnakas |
100 gramų | svogūnai (šalotiniai) |
50 mililitrų | konjakas |
30 gramų | sviestas |
100 mililitrų | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | ciberžolė |
šiek tiek | žalumynų |
1 vienetas | citrinos |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karpis, pomidorų padaže
- Armėniškai keptas upėtakis
- Lašiša su krapų ir petražolių padažu
- Lašiša su daržovėmis ir grybais
- Kepta lašiša su kiaušiniais
- Troškinta menkė (ubagiškai)
- Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
- Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
- Lašiša su pievagrybiais
- Plekšnės filė su plutele
- Saldžiarūgštė silkė
- Žuvies blynukai
- Karališkoji silkė
- Pieniška moliūgų sriuba
- Keptas karšis
- „Farfalle“ makaronai su jūros gėrybėmis
- Virtas karšis su obuoliais
- Lašišos apkepas
- Lietuviški "sushiai"
- Keptas ungurys
Užkepta žuvis su konjako padažu
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Žuvis,
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės -
Svogūnai, šalotiniai,
100 gramų -
Konjakas,
50 mililitrų -
Sviestas,
30 gramų -
Grietinėlė, 35%,
100 mililitrų - Ciberžolė
- Žalumynai
-
Citrinos,
1 vienetas - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pasirinktą žuvį išdarinėkite ir gerai nuplaukite.
Nusausinę gerai įtrinkite smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Jei turite laiko marinuokite apie 1 valandą.
Po to kepkite žuvį grilyje arba orkaitėje (180 laipsnių 1h).
Pakepinkite smulkiai pjaustytus šalotinius svogūnus svieste, užpilkite juos konjaku ir padeginkite. Palaukite, kol baigs liepsnoti. Alkoholis kaitinamas išgaruoja ir lieka nuostabus aromatas.
Pilkite grietinėlę, berkite ciberžolės, druskos, juodųjų pipirų.
Patiekite ant neįprastos medinės ar molinės lėkštės, puošdami šviežiomis žolelėmis ar citrina.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Arnas
2013-08-05 16:37
Pakeiskite į Afrikinį šamą (galite užsisakyti internetu). Gardu ir gerokai sveikiau. Pabandykite!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...