![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
4 vienetai | kalmarai (nepjaustyti) |
300 gramų | kviečiai (kruopos) |
300 gramų | kiaulienos šoninė (karšto rūkymo) |
2 vienetai | paprika |
5 vienetai | česnakas |
1 vienetas | citrinos |
1 vienetas | aitriosios paprikos (pipiras) |
200 gramų | sūris (tarkuotas, fermentinis) |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 vienetas | svogūnai |
2 Nusausiname kalmarus. Į atvėsintą košę sudedame tarkuotą fermentinį sūrį, gerai išmaišome. Pagamintą koše įdarome kalmarus. Apvoliojame kiaušinio plakinyje, džiuvėsėliuose ir kepame ant silpnos ugnies.
3 Gaminame padažiuką kalmarui - galima šalia kepinio arba atskirai. Susmulkiname česnakus, papriką, čilį pipiriukus ir kepame. Baigiant kepti išspaudžiame citriną.
4 Jeigu gaminu ne vakarui, tai į košę dar įdedu pievagrybių arba virtų, šaldytų baravyk. Šis receptukas skirtas vakarui-tai grybų nedėjau, nes ,,sunkus'' maistas...
Skanaus ir būkit sveiki...
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkės apkepas su ryžiais
-
Kepta skumbrė
-
Armėniškai keptas upėtakis
-
Rūkytos žuvies užkepėlė
-
Spalvota jūros ešerio filė
-
Žuvies blyneliai su krevetėmis
-
Cukinijos ir žuvies blyneliai
-
Žuvis "lenkiškame" padaže
-
Šutintas upėtakis
-
Troškintas lynas
-
Prancūziški žuvies suktinukai su varškės sūriu
-
Tuno salotos su feta sūriu
-
Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
-
Lašiša su daržovėmis ir apelsinu
-
Kepta marinuota žuvis
-
Jūreivio sapnas
-
Spageti su krevetėmis
-
Pomidorų padaže keptas šamas
-
Virta žuvis tešloje
-
Karpis, šutintas aluje
Jūreivio sapnas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
-
Kalmarai, nepjaustyti,
4 vienetai -
Kviečiai, kruopos,
300 gramų -
Kiaulienos šoninė, karšto rūkymo,
300 gramų -
Paprika,
2 vienetai -
Česnakas,
5 vienetai -
Citrinos,
1 vienetas -
Aitrioji paprika, pipiras,
1 vienetas -
Sūris, tarkuotas, fermentinis,
200 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kalmarus išdorojame, jei šaldyti - atšildome ir 30min. palaikome šaltame vandenyje su citrinos grežinėliais. Išverdame kvietines kruopų košę, dedame smulkiai pjaustytus rūkytos šoninės gabaliukus, supilame kepintus svogūnus ir gerai išmaišome. Paliekame atvėsti.
2 Nusausiname kalmarus. Į atvėsintą košę sudedame tarkuotą fermentinį sūrį, gerai išmaišome. Pagamintą koše įdarome kalmarus. Apvoliojame kiaušinio plakinyje, džiuvėsėliuose ir kepame ant silpnos ugnies.
3 Gaminame padažiuką kalmarui - galima šalia kepinio arba atskirai. Susmulkiname česnakus, papriką, čilį pipiriukus ir kepame. Baigiant kepti išspaudžiame citriną.
4 Jeigu gaminu ne vakarui, tai į košę dar įdedu pievagrybių arba virtų, šaldytų baravyk. Šis receptukas skirtas vakarui-tai grybų nedėjau, nes ,,sunkus'' maistas...
Skanaus ir būkit sveiki...
Komentarai (1)
-
Ali
2011-10-03 14:13
Gal galit pasakyti kas nors kaip nuo nevirto saldyto kalmaro nulupti odele?? Aciu