1 kilogramas | jūros lydeka |
1.5 litro | vanduo |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | petražolės |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | salierai |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
3 vienetai | kvapieji pipirai |
Žuvis nuskutama ir nuplaunama. Oda aplink galvą apipjaunama ir nuneriama.
Žuvies filė, piene išmirkytas batonas ir svieste pakepintas smulkiai supjaustytas svogūnas sukapojami, sumalami. Į masę suberiamos manų kruopos, įmušamas kiaušinis, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama, įdaras sukemšamas į žuvies odą ir užsiuvama. Iš daržovių ir žuvies liekanų išverdamas sultinys. Žuvis dedama ant grotelių pailgame puode, užpilama atvėsusiu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 1 val. Atšaldyta sultinyje žuvis iškeliama iš puodo su grotelėmis, atsargiai dedama į pailgą pusdubenį, supjaustoma gabalais ir puošiama citrinos griežinėliais bei kapotais drebučiais.
Įdarytą žuvį galima iškepti orkaitėje. Kepta žuvis ataušinama ir apdėliojama krienais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aštrios krevetės grilyje
- Troškinta lydeka
- Skumbrė su citrina
- Nuostabioji paelija
- Karpis pietums
- Įdaryta lydeka
- Žuvies kukuliai
- Jūreivio sapnas
- Kepta žuvis su daržovėmis
- Saldžiarūgštė silkė
- Žuvies ir daržovių apkepas
- „Farfalle“ makaronai su jūros gėrybėmis
- Kepta lašiša tešloje
- Greiti lašišos kepsneliai
- Rūkytas Karpis
- Lynas, keptas su džiūvėsėliais
- Jūros lydeka Graikiškai
- Žuvies blyneliai
- Kepta lydeka
- Eršketas šampane
Įdaryta lydeka
- Paruošimo laikas:
-
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Vanduo,
1.5 litro -
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
-
Svogūnai,
1 vienetas - Salierai
-
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Kvapieji pipirai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Papildomi ingridientai įdarui: žuvies filė, šaukštas manų kruopų, riekelė batono, 1,5 šaukšto sviesto, svogūnas, pusė stiklinės pieno, kiaušinis, truputį druskos, pipirų, citrinos griežinėlių.
Žuvis nuskutama ir nuplaunama. Oda aplink galvą apipjaunama ir nuneriama.
Žuvies filė, piene išmirkytas batonas ir svieste pakepintas smulkiai supjaustytas svogūnas sukapojami, sumalami. Į masę suberiamos manų kruopos, įmušamas kiaušinis, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama, įdaras sukemšamas į žuvies odą ir užsiuvama. Iš daržovių ir žuvies liekanų išverdamas sultinys. Žuvis dedama ant grotelių pailgame puode, užpilama atvėsusiu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 1 val. Atšaldyta sultinyje žuvis iškeliama iš puodo su grotelėmis, atsargiai dedama į pailgą pusdubenį, supjaustoma gabalais ir puošiama citrinos griežinėliais bei kapotais drebučiais.
Įdarytą žuvį galima iškepti orkaitėje. Kepta žuvis ataušinama ir apdėliojama krienais.
Komentarai (14)
-
Laima
2018-12-19 23:13
Niekada nededu manų, nei papildomai žuvies, pakanka tos kuri iskaulinama.taipogi kepu...
-
Birute
2014-12-22 09:21
as zuvi farsiruota kepu , zenkliai skaniau
-
Milda
2013-12-08 18:46
anonimui: tai ir yra gana paprastas patiekalas,bet tikrai labai skanus.Tiesa darbo gana daug.Ir su kilogramine net neprasidėčiau,nes taip skanu,kad gali likti tik pauostęs :)
-
Rima
2011-01-29 12:01
viskas butu faina,bet labai reikeu nuotrauku ,kaip atrodo papuosta,aciu!
-
(anonimas)
2009-11-15 17:27
kazkaip labai paprastai skamba viskas 8-|