Keptos plekšnės
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
| 400 gramų | plekšnė (išdorotos) |
| 1 skiltelė | pienas |
| šiek tiek | aliejaus |
| šiek tiek | druska |
| 1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| šiek tiek | pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Išvalytas ir paruoštas plekšnes pasūdyti ir užpilti pienu. Palaikyti valandą laiko.
2.
Įkaitinti aliejų, kiekvieną plekšnę apvolioti kiaušinių (su druska bei pipirais) plakinyje, tada džiūvėsėliuose arba miltuose bei kepti iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja" (3242 valgių receptų)
Lietuvos bajorai ir didikai mėgo valgyti riebiai, paukštieną derindavo su laukinių žvėrių mėsa ir dar pridėdavo lašinių, tačiau pasninko metu žuvis būdavo nepakeičiamas patiekalas bajoriškoje virtuvėje.
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja" (3242 valgių receptų)
Lietuvos bajorai ir didikai mėgo valgyti riebiai, paukštieną derindavo su laukinių žvėrių mėsa ir dar pridėdavo lašinių, tačiau pasninko metu žuvis būdavo nepakeičiamas patiekalas bajoriškoje virtuvėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvis tešloje
-
Skumbrė mikrobanginėje
-
Žuvis su persikais
-
Tuno blyneliai
-
Žuvies kukuliai
-
Tuno salotos su feta sūriu
-
Karpis, marinuotas česnake
-
Žuvies kepsneliai
-
Ant grotelių orkaitėje kepti ešeriukai
-
Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
-
Lašiša sluoksniuotoje tešloje
-
Papuošta kepta lydeka
-
Silkė su manų koše
-
Sicilijos ešerys
-
Norvegiška menkė vasariškai
-
Žuvies spurgytės
-
Žuvis su migdolais
-
Lašišos faršo ir grikių kotletukai
-
Sojos kepsniai su lašiša
-
Lašišos suktiniai
Keptos plekšnės
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Plekšnė, išdorotos,
400 gramų -
Pienas,
1 skiltelė - Aliejus
- Druska
-
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvalytas ir paruoštas plekšnes pasūdyti ir užpilti pienu. Palaikyti valandą laiko.
Įkaitinti aliejų, kiekvieną plekšnę apvolioti kiaušinių (su druska bei pipirais) plakinyje, tada džiūvėsėliuose arba miltuose bei kepti iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja" (3242 valgių receptų)
Lietuvos bajorai ir didikai mėgo valgyti riebiai, paukštieną derindavo su laukinių žvėrių mėsa ir dar pridėdavo lašinių, tačiau pasninko metu žuvis būdavo nepakeičiamas patiekalas bajoriškoje virtuvėje.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
