
Farširuota lydeka
Porcijų skaičius:
15
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
1.5 kilogramo | lydeka |
1 stiklinė | pienas |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 riekės | batonas |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
50 gramų | sviestas |
šiek tiek | žuvies prieskonių |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Atsargiai nulupame lydekos oda, sumalame lydekos mėsą.
2.
Batono riekutes pamerkiame piene. Sutarkuojame burokine tarka svogūną ir morkas, apkepame, sumaišome daržoves su minkštu sviestu, išmirkusiomis batono riekutėmis, lydekos faršu ir viską sumalame. Į gautą masę įmaišome iki purumo išplaktą kiaušinį, paskaniname prieskoniais, pipirais ir, jei patinka, druska. Taip paruoštą faršą kemšame į truputį pasūdytą lydekos odą.
3.
Į kepimo skardelę įtiesiame foliją, patepame ją aliejumi, dedame įdarytą lydeką.
4.
Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
5.
Iškeptą ir atvėsusią lydeką dedame į lėkštę. Supjaustome riekelėmis ir papuošiame daržovėm, citrina, salotų lapais. Čia pasitelkiame savo vaizduotę :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvis tešloje
-
Lašišos faršo ir grikių kotletukai
-
Farširuota lydeka
-
Pyragas su žuvies įdaru
-
Kepta skumbrė
-
Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
-
Folijoje keptas karpis
-
Kalmarų žiedai tešloje
-
Bulviniai krabų blyneliai
-
Karosai grietinėje
-
Lašišų šašlykai
-
Ant grotelių orkaitėje kepti ešeriukai
-
Gurmaniškas lašišos kepsnys
-
Lašiša su krapų ir petražolių padažu
-
Jūros lydeka su kuskusu
-
Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis
-
Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
-
Lašiša „My little secret“
-
Kepta marinuota menkė
-
Spageti su lašiša ir krevetėmis
Farširuota lydeka
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Lydeka,
1.5 kilogramo -
Pienas,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Batonas,
2 riekės -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Sviestas,
50 gramų - Žuvies prieskoniai
- Druska
- Malti juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sidona
Gaminimo eiga:
Atsargiai nulupame lydekos oda, sumalame lydekos mėsą.
Batono riekutes pamerkiame piene. Sutarkuojame burokine tarka svogūną ir morkas, apkepame, sumaišome daržoves su minkštu sviestu, išmirkusiomis batono riekutėmis, lydekos faršu ir viską sumalame. Į gautą masę įmaišome iki purumo išplaktą kiaušinį, paskaniname prieskoniais, pipirais ir, jei patinka, druska. Taip paruoštą faršą kemšame į truputį pasūdytą lydekos odą.
Į kepimo skardelę įtiesiame foliją, patepame ją aliejumi, dedame įdarytą lydeką.
Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
Iškeptą ir atvėsusią lydeką dedame į lėkštę. Supjaustome riekelėmis ir papuošiame daržovėm, citrina, salotų lapais. Čia pasitelkiame savo vaizduotę :)
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...