
Karpis, šutintas aluje
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 stiklinė | džiūvėsėliai |
3 vienetai | gvazdikėliai |
1 kilogramas | karpis |
1.5 stiklinės | alaus |
1 stiklinė | acto (atskiestas, 3%) |
4 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
1 sauja | razinos |
1 vienetas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
6 vienetai | kvapieji pipirai |
6 vienetai | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas sviestas ir jam ištirpus, sudedama žuvis su actu bei prieskoniais, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir kaitinama 30—40 min. Baigiant šutinti, suberiamos razinos, tarkuota citrinos žievelė. Žuvį tinka valgyti ir karštą, ir šaltą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Užkandėlė su „Klasikine“ silke
-
Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
-
Ant grotelių orkaitėje kepti ešeriukai
-
Žuvies troškinys
-
Kepta jūros ešerio filė su grikiais
-
Karosai grietinėje
-
Itališki koldūnai
-
Plekšnė su špinatais ir feta
-
Prancūziški žuvies suktinukai su varškės sūriu
-
Firmiški žuvies kepsniukai
-
Kepti ešeriukai su svogūnų laiškų ir paprikos užklotu
-
Menkė tešloje
-
Lynas, keptas su džiūvėsėliais
-
Lašišos apkepas su špinatais
-
Žuvytės tešloje
-
Skumbrė mikrobanginėje
-
Žuvis ekvadorietiškai kokosų pieno padaže
-
Lašišos kepsneliai
-
Lašišos faršo ir grikių kotletukai
-
Menkės kotletukai su baravykais
Karpis, šutintas aluje
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Džiūvėsėliai,
1 stiklinė -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Karpis,
1 kilogramas -
Alus,
1.5 stiklinės -
Actas, atskiestas, 3%,
1 stiklinė -
Kvietiniai miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Razinos,
1 sauja -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 vienetas -
Kvapieji pipirai,
6 vienetai -
Juodieji pipirai,
6 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas sviestas ir jam ištirpus, sudedama žuvis su actu bei prieskoniais, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir kaitinama 30—40 min. Baigiant šutinti, suberiamos razinos, tarkuota citrinos žievelė. Žuvį tinka valgyti ir karštą, ir šaltą.
Reklama:
Komentarai (6)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...