500 gramų | žuvis (filė) |
250 gramų | krevetės (su kevalu) |
2 vienetai | svogūnai (baltas ir raudonas) |
1 vienetas | paprika |
4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
3 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
4 skiltelės | česnakas |
3 valgomieji šaukštai | džiovintas raudonėlis |
šiek tiek | druska |
Pasigaminkite marinatą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, smulkintą česnaką, raudonėlius ir druską. Supilkite marinatą į plastikinį maišelį, užsukite jį ir pakratykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms pasimarinuoti.
Išėmę iš marinato žuvį, krevetes, papriką ir svogūnus suverkite ant iešmų. Kepkite ant grotelių 8-12 minučių, dažnai apversdami ir retkarčiais patepdami likusiu marinatu.
Iškylų patiekalas paruoštas!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lašišos troškinys
- Kepta žuvis su daržovėmis
- Gurmaniškas lašišos kepsnys
- Silkės ir brokolių užkandėlė
- Skumbrė su citrina
- Silkė su svogunais marinate
- Žuvis su garstyčiomis
- Marinuota stinta
- Kepta lydeka su daržovėmis
- Folijoje kepta skumbrė
- Pyragas su žuvies įdaru
- Greiti lašišos kepsneliai
- Folijoje keptas karpis
- Žuvies apkepas
- Kepta menkė su bulvėmis
- Lašišos vėrinukai
- Kepta balta žuvis (Tilapia)
- Žuvies troškinys
- Keptuvėje kepti traškūs ešeriai
- Omarai
Jūros gėrybių šašlykas
- Paruošimo laikas:
-
Žuvis, filė,
500 gramų -
Krevetės, su kevalu,
250 gramų -
Svogūnai, baltas ir raudonas,
2 vienetai -
Paprika,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
3 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
4 skiltelės -
Džiovintas raudonėlis,
3 valgomieji šaukštai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplaukite žuvies filės gabaliukus, gerai nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais. Jei naudojate šaldytas krevetes, atšildykite jas. Nulupkite krevetes, palikdami tik uodegas. Stambiai supjaustykite svogūnus ir papriką. Sudėkite žuvies gabalėlius, krevetes, papriką ir svogūnus į plastikinį maišelį.
Pasigaminkite marinatą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, smulkintą česnaką, raudonėlius ir druską. Supilkite marinatą į plastikinį maišelį, užsukite jį ir pakratykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms pasimarinuoti.
Išėmę iš marinato žuvį, krevetes, papriką ir svogūnus suverkite ant iešmų. Kepkite ant grotelių 8-12 minučių, dažnai apversdami ir retkarčiais patepdami likusiu marinatu.
Iškylų patiekalas paruoštas!