
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | prieskoniai (citrinpipiriai) |
400 gramų | grietinėlės, 35% |
50 gramų | alyvuogių aliejaus |
30 gramų | sviestas |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | daržovės |
šiek tiek | druska |
4 vienetai | lašiša (arba upėtakių filė) |
4 riekės | duona (juoda) |
30 gramų | špinatai |
Iškepusią žuvį dėti į lėkštės vidurį, iš šonų sudėti garintas daržoves ir viską užpilti padažu. Skanaus ;)
Populiariausi receptai šią savaitę
Lašišų arba upėtakių filė kepsnys su duonos plutele

Lašišų filė kepsnius ištrinti citrinpipiriais ir patepti alyvuogių aliejumi, palikti pastovėti. Tuo metu orkaitėje išdžiovinti juodos duonos riekes ir jas sutarkuoti - padaryti džiūvesėlius. Juodos duonos džiūvesėlius sumaišyti su tarkuota citrinos žieve, smulkintais krapais (gali būti džiovinti) ir sviestu. Viską gerai išminkyti ir suformuoti 4 "kotletukus", uždėti ant pamarinuotos lašišų filė ir baigti formuoti pagal žuvies formą. Žuvį sudėti į aliejumi pateptą skardą ir pašauti į orkaitę. Kepti +180 laipsnių orkaitėje maždaug 7 - 10 minučių. Tuo metu paruošti padažą ir daržoves. Daržoves paruošti garuose. Grietinėlę užkaitinti, sudėti špinatus, sudėti prieskonius ir pakaitinti maždaug 3 minutes.
Iškepusią žuvį dėti į lėkštės vidurį, iš šonų sudėti garintas daržoves ir viską užpilti padažu. Skanaus ;)

- Paruošimo laikas:
- Juodieji pipirai
- Prieskoniai, citrinpipiriai
-
Grietinėlė, 35%,
400 gramų -
Alyvuogių aliejus,
50 gramų -
Sviestas,
30 gramų -
Citrinos, žievelė,
1 vienetas - Krapai
- Daržovės
- Druska
-
Lašiša, arba upėtakių filė,
4 vienetai -
Duona, juoda,
4 riekės -
Špinatai,
30 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt