
Įdaryti artišokai
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 vienetas | vištienos krūtinėlės |
50 gramų | kumpis |
50 gramų | kumpis |
4 vienetai | alyvuogių |
1 vienetas | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | parmezano sūris (šviežiai tarkuotas) |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 žiupsnelis | čiobreliai |
8 vienetai | artišokų (švieži arba konservuoti) |
2 vienetai | petražolės (šakelės) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Petražoles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius ir susmulkinkite. Labai smulkiai supjaustykite išvirtą viščiuko krūtinėlę, abiejų rūšių kumpius.
2.
Kiaušinį išplakite su tarkuotu sūriu, džiūvėsėliais, smulkintomis alyvuogėmis ir likusiomis prieskoninėmis žolėmis.
3.
Mase įdarykite artišokus, pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite 8 - 10 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.
Artišokų žiedai dar žiloje senovėje buvo tikras delikatesas. Artišokai daugiausia auga Viduržemio jūros pakrantėse. Iš ten nemažai patiekalų pakliūdavo ir ant lietuviško didikų stalo.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
Artišokų žiedai dar žiloje senovėje buvo tikras delikatesas. Artišokai daugiausia auga Viduržemio jūros pakrantėse. Iš ten nemažai patiekalų pakliūdavo ir ant lietuviško didikų stalo.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Omletas
-
Įdaryti piepagrybiai
-
Roterdamo riekelės
-
Pievagrybiai ant žarijų
-
Karštos bandelės
-
Pusryčių šulinėliai su šonine
-
Pyragėliai su daržovėmis, vištiena ir sūriu
-
Lazdelės su sūriu
-
Ant grotelių keptos daržovės
-
Apkepėlė "Spalvotas ruduo"
-
Mėsos ir daržovių vėrinukai
-
Monikos Šalčiūtės mėsainis
-
Keptos krevetės
-
Žvynabudės muštiniai
-
Picos - ricos
-
Čeburėkai
-
Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
-
Krevečių ir šoninės iešmeliai
-
Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
-
Karamelizuotos ančiukų širdelės
Įdaryti artišokai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Vištienos krūtinėlė,
1 vienetas -
Kumpis,
50 gramų -
Kumpis,
50 gramų -
Alyvuogės,
4 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Parmezano sūris, šviežiai tarkuotas,
4 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
-
Čiobreliai,
1 žiupsnelis -
Artišokai, švieži arba konservuoti,
8 vienetai -
Petražolės, šakelės,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Petražoles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius ir susmulkinkite. Labai smulkiai supjaustykite išvirtą viščiuko krūtinėlę, abiejų rūšių kumpius.
Kiaušinį išplakite su tarkuotu sūriu, džiūvėsėliais, smulkintomis alyvuogėmis ir likusiomis prieskoninėmis žolėmis.
Mase įdarykite artišokus, pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite 8 - 10 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.
Artišokų žiedai dar žiloje senovėje buvo tikras delikatesas. Artišokai daugiausia auga Viduržemio jūros pakrantėse. Iš ten nemažai patiekalų pakliūdavo ir ant lietuviško didikų stalo.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...