Įdaryti artišokai
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 vienetas | vištienos krūtinėlės |
50 gramų | kumpis |
50 gramų | kumpis |
4 vienetai | alyvuogių |
1 vienetas | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | parmezano sūris (šviežiai tarkuotas) |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 žiupsnelis | čiobreliai |
8 vienetai | artišokų (švieži arba konservuoti) |
2 vienetai | petražolės (šakelės) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Petražoles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius ir susmulkinkite. Labai smulkiai supjaustykite išvirtą viščiuko krūtinėlę, abiejų rūšių kumpius.
2.
Kiaušinį išplakite su tarkuotu sūriu, džiūvėsėliais, smulkintomis alyvuogėmis ir likusiomis prieskoninėmis žolėmis.
3.
Mase įdarykite artišokus, pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite 8 - 10 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.
Artišokų žiedai dar žiloje senovėje buvo tikras delikatesas. Artišokai daugiausia auga Viduržemio jūros pakrantėse. Iš ten nemažai patiekalų pakliūdavo ir ant lietuviško didikų stalo.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
Artišokų žiedai dar žiloje senovėje buvo tikras delikatesas. Artišokai daugiausia auga Viduržemio jūros pakrantėse. Iš ten nemažai patiekalų pakliūdavo ir ant lietuviško didikų stalo.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Medalionai arba mini bandelės su dešrele
- Stirnienos vyniotiniai
- Pavasariu alsuojanti pica
- Traškučiai iš bulvių košės
- Pakepintos baltos duonos riekelės
- Žuvis apelsinų puodelyje
- Keptas lietuviškas sūris
- Naminiai kebabai su vištiena
- Kibinai
- Bulviniai traškučiai
- Omleto keksiukai
- Bulviniai pyragėliai
- Kibinai
- Traiškytos bulvės orkaitėje
- Kiaušiniai su špinatais ir feta sūriu
- Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
- Pievagrybiai su mėsos ir majonezo įdaru
- Silkės ir lašišos užkandėlė su bulvėmis ir majonezo padažu
- Aštrios krevetės grilyje
- Kiaušinienė su pomidorais ir paprikomis
Įdaryti artišokai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Vištienos krūtinėlė,
1 vienetas -
Kumpis,
50 gramų -
Kumpis,
50 gramų -
Alyvuogės,
4 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Parmezano sūris, šviežiai tarkuotas,
4 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
-
Čiobreliai,
1 žiupsnelis -
Artišokai, švieži arba konservuoti,
8 vienetai -
Petražolės, šakelės,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Petražoles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius ir susmulkinkite. Labai smulkiai supjaustykite išvirtą viščiuko krūtinėlę, abiejų rūšių kumpius.
Kiaušinį išplakite su tarkuotu sūriu, džiūvėsėliais, smulkintomis alyvuogėmis ir likusiomis prieskoninėmis žolėmis.
Mase įdarykite artišokus, pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite 8 - 10 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.
Artišokų žiedai dar žiloje senovėje buvo tikras delikatesas. Artišokai daugiausia auga Viduržemio jūros pakrantėse. Iš ten nemažai patiekalų pakliūdavo ir ant lietuviško didikų stalo.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...