1 vienetas | apelsinų (žievelė, tik oranžinė dalis, tarkuota) |
1 arbatinis šaukštelis | gvazdikėliai (malti) |
1 arbatinis šaukštelis | imbieras (maltas) |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
50 mililitrų | apelsinų sulčių |
100 mililitrų | cukrus (rudasis) |
20 mililitrų | sirupas (tamsus) |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas (maltas) |
2 arbatiniai šaukšteliai | kardamonas (maltas) |
150 gramų | margarinas (Rama, kepiniams) |
1 vienetas | kiaušiniai |
800 mililitrų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
Iki virimo įkaitinkite margariną, cukrų ir sirupą. Sudėkite prieskonius, druską, apelsinų sultis ir sutarkuotą žievelę. Sumaišykite ir palikite 20 minučių atvėsti. Įmuškite kiaušinį. Suberkite miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Sumaišykite visas sudėtines dalis į minkštą masę. Prireikus pridėkite truputį miltų. Įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir palikite 2 valandas arba kelias dienas šaltai. Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite 6 mm storio tešlos sluoksnį. Darykite sausainių figūrėles, dėliokite jas ant keptuvės taip, kad tarp sausainių liktų 1 cm tarpas. Nuo sausainių likusią tešlą surinkite. Dar kartą suminkykite ją į vientisą masę ir vėl kočiokite. Orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temperatūros, sausainius kepkite maždaug 12 minučių. Atvėsinkite. Glazūros sudedamąsias dalis sumaišykite į vientisą masę ir ja papuoškite sausainius.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai "Smėlio juostos"
- Sausainiai su šokolado gabaliukais
- Apelsininiai keksiukai
- Sausainiukai-pumpačiukai
- Sūrinukai
- Sausainiai su riešutais
- Sausainiai „Mano meilei“
- Varškės sausainiai
- Šokoladiniai sausainiai
- Imbieriniai elniukai
- Kalėdiniai sausainiai
- Visų grūdo dalių sausainiai su riešutais ir imbieru
- Sausainukai "Sraigės"
- Paprasti lietuviški sausainiai
- Kokosiniai sausainiai
- Trapūs sausainiai
- Austriški šokoladiniai sausainiai
- Sausainiai macarons
- Krekeriai
- Sausainiai su šokolado gabaliukais
Kalėdiniai sausainiai
- Paruošimo laikas:
-
Apelsinai, žievelė, tik oranžinė dalis, tarkuota,
1 vienetas -
Gvazdikėliai, malti,
1 arbatinis šaukštelis -
Imbieras, maltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Apelsinų sultys,
50 mililitrų -
Cukrus, rudasis,
100 mililitrų -
Sirupas, tamsus,
20 mililitrų -
Cinamonas, maltas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kardamonas, maltas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Margarinas, Rama, kepiniams,
150 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
800 mililitrų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Glazūrai reiks: 1 suplaktas kiaušinio baltymas ir 350 ml cukraus pudros.
Iki virimo įkaitinkite margariną, cukrų ir sirupą. Sudėkite prieskonius, druską, apelsinų sultis ir sutarkuotą žievelę. Sumaišykite ir palikite 20 minučių atvėsti. Įmuškite kiaušinį. Suberkite miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Sumaišykite visas sudėtines dalis į minkštą masę. Prireikus pridėkite truputį miltų. Įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir palikite 2 valandas arba kelias dienas šaltai. Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite 6 mm storio tešlos sluoksnį. Darykite sausainių figūrėles, dėliokite jas ant keptuvės taip, kad tarp sausainių liktų 1 cm tarpas. Nuo sausainių likusią tešlą surinkite. Dar kartą suminkykite ją į vientisą masę ir vėl kočiokite. Orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temperatūros, sausainius kepkite maždaug 12 minučių. Atvėsinkite. Glazūros sudedamąsias dalis sumaišykite į vientisą masę ir ja papuoškite sausainius.
Komentarai (4)
-
Kristina
2012-12-06 12:49
sveiki,
o tamsus sirupas- pirktinis?
-
Julija
2012-12-01 17:46
Pats geriausias Kalėdinių sausainių receptas. Esu išbandžius įvairiausių iki kaklo, o praeitais metais atradau šitą ir gavosi tiesiog T O B U L I sausainiai. Šiais metais ir visais kitais kepsiu tik šiuos <3