150 gramų | sviestas |
150 gramų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
500 gramų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 valgomasis šaukštas | cukraus pudra |
Į kiaušinių plakinį sudėkite sutarkuotą sviestą, suberkite kepimo miltelius ir miltus. Labai gerai išminkykite tešlą.
Išminkytą tešlą palaikykite šaldytuve bent 1 valandą.
Pasinaudodami specialia mėsmalės detale „sumalkite“ norimo ilgio sausainius.
Kepkite 15-20 minučių 200° C orkaitėje.
Iškepusius sausainius apibarstykite cukraus pudra.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai "Šypsenėlės"
- Sausainiai "Margučiai"
- Rūtos eglutės
- Kriaušinės skarelės
- Tinginys tarp aguonų
- Obuolių sausainiai
- Sausainiai su bananais
- Sausainiai su riešutais
- Skanūs sausainėliai
- Šokoladiniai avižiniai sausainiukai
- Paplotėliai su bananais
- Kalėdiniai sausainiai
- Paprasti sausainiai su šokolado glaistu
- Avižinių dribsnių sausainiai
- Sviestiniai sausainiai
- Kalėdiniai sausainiai
- Švilpukai
- Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
- Trapieji spelta sausainiukai
- Imbieriniai sausainiai šeimai
Paprasti lietuviški sausainiai
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
150 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukraus pudra,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Į kiaušinių plakinį sudėkite sutarkuotą sviestą, suberkite kepimo miltelius ir miltus. Labai gerai išminkykite tešlą.
Išminkytą tešlą palaikykite šaldytuve bent 1 valandą.
Pasinaudodami specialia mėsmalės detale „sumalkite“ norimo ilgio sausainius.
Kepkite 15-20 minučių 200° C orkaitėje.
Iškepusius sausainius apibarstykite cukraus pudra.
Komentarai (43)
-
Gabija
2017-03-25 22:14
Visai neblogai
-
Snaigė
2016-12-18 13:36
Pabandysime siandein pasidarysi atrodo tikrai skaniai. !!!!!
-
Lina
2016-11-27 14:41
Be mesmales galima per konditerini svirksta tik reikia minkstesnes teslos.
-
gabrielius
2016-11-20 10:27
lapai skanu
-
Bandysiu
2016-07-20 14:22
Puikūs ir lengvai paruošiami sausainiai. Patarimas norintiems, kad dar puošniau atrodytų apšlakstyti šokoladu.
-
Aš123
2016-03-21 10:15
O kaip kitaip būtų galima suformuoti forma be mėsmalės detalės?
-
Katlina
2016-03-20 11:10
Labai skanus gavosi!
-
tomalis
2016-02-28 20:29
Klasika ir labai skanu
-
PAULINA
2016-02-28 16:28
LABAI SKANUS SAUSAINIAI ir LENGVAI PADAROMI
-
henrika
2016-01-07 09:29
Skanumėlis